Dit jaar geen Resto du Coeur van Rotaryclub HERNE-Markvallei

Dit jaar geen Resto du Coeur van Rotaryclub HERNE-Markvallei

Resto_du_coeur_rotary
Dit jaar geen Resto du Coeur van Rotaryclub HERNE-Markvallei - © Deschuyffeleer
 

Het gebruikelijk Resto du Coeur enkele dagen voor Kerstmis van Rotaryclub Herne-Markvallei voor de kansarmen uit de streek gaat dit jaar niet door. De voorbije 15 jaar pakte het clubbestuur aan de vooravond van Kerstmis steevast uit met een hartverwarmend samenzijn met de minderbedeelde personen in en rond Herne. Ook de vluchtelingen voor oorlogsgeweld en de economische vluchtelingen die voorlopig in de streek gehuisvest waren werden er toen telkenmale met open armen ontvangen door de clubleden.

“Door allerlei omstandigheden zijn wij genoodzaakt geweest dit jaar het Resto du Coeur niet te laten plaatsvinden”, zegt jaarvoorzitter Geert Carlier. “Het bestuur zal in de loop van de komende weken bekijken welke de meest passende wijze is om een soortgelijk initiatief te nemen”.
Het was via de OCMW’s dat de club ieder jaar opnieuw om en bij 100 kansarme personen op de bijeenkomst mocht verwelkomen in het toenmalig clublokaal restaurant-feestzalen De Egelantier. De gasten kregen er dan een lekker menu voorgeschoteld met aperitief, zalm, kalkoen en dessert. Vooral het dessert was steeds een fraai kijkstuk. Het waren immers de clubleden die met eigen gebak het attractief kleurenpalet van de desserttafel samenstelden.
Inmiddels verhuisde het jaarbestuur de thuishaven van de club naar oorden buiten Herne. Met het Resto du Coeur leverde de club baanbrekend werk. Vele zusterclubs namen immers mettertijd een gelijkaardig initiatief.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2017

archief