HERNE – Snelheidsbeperking voor zwaar vervoer in Kokejane nu toch conform

HERNE – Snelheidsbeperking voor zwaar vervoer in Kokejane nu toch conform

Verkeersborden_n_285_ok___1077_x_807_
HERNE – Snelheidsbeperking voor zwaar vervoer in Kokejane nu toch conform - © Deschuyffeleer
 

De snelheidsbeperking van 50 km/u voor het zwaar verkeer op de Assesteenweg in Kokejane is nu toch conform de geldende verkeersreglementering aangeduid en derhalve ook van kracht buiten de bebouwde kom in de richting van Edingen. Geruime tijd was de snelheidsbeperking in die richting waardeloos door het foutief ingeplant zijn van de verkeersborden die er het snelheidsregime voorschrijven.

De diensten van Wegen en Verkeer hebben blijkbaar de invoering van het nieuw algemeen maximum snelheidsregime op de Vlaamse wegen tot 70 km/u met Nieuwjaar niet afgewacht om nu toch nog voor enkele dagen de bewuste snelheidsborden correct op te hangen. Zo werden nu zowel de borden van max. 50 km/u voor het zwaar verkeer als die van 70 km/u voor het gewoon autoverkeer op éénzelfde paal opgehangen.  
Gelet op de nakende wijziging van het algemeen maximum snelheidsregime op de Vlaamse wegen met Nieuwjaar zou een meer praktische oplossing er in bestaan hebben dan gewoon de verkeersborden van max. 70 km/u te verwijderen temeer daar de borden er toch al geruime tijd verkeerd waren opgesteld.
De verkeerde opstelling van de verkeersborden maakte het onderwerp uit  van een  eerdere berichtgeving op 8 december - www.editiepajot.com/regios/13/articles/51931
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017

archief