HERNE – Koppel met drie kinderen hield er een cannabisplantage op na

HERNE – Koppel met drie kinderen hield er een cannabisplantage op na

Cannabis_herfelingen
HERNE – Koppel met drie kinderen hield er een cannabisplantage op na - © Deschuyffeleer
 

Deze morgen zijn politiemensen die een deurwaarder dienden te vergezellen in de woning van een koppel dat woont langsheen de Assesteenweg in Herfelingen in de nabijheid van het kruispunt van De Vier Armen op een cannabisplantage gestoten. Zowel de man als de vrouw, beiden dertigers, werden opgepakt en voor verhoor meegenomen. Het koppel heeft drie kinderen.

Het zou gaan om een 50-tal planten en een reeks kleinere plantjes die nog in opgroei waren. De recherche van de politie Pajottenland nam de planten in beslag evenals het materiaal dat gebruikt werd voor het opkweken van de planten. Blijkbaar was onder meer de inleiding van de electriciteitskabel afgetakt en kon zo de nodige stroom voorzien worden in de lokalen die voor het telen van de plantjes werden gebruikt.
De diensten van Infrax kwamen eveneens ter plaatse om de elektriciteitstoevoer naar de woning af te sluiten, de installatie te ontmantelen. en de elektriciteitsmeter ter beschikking te stellen van het parket. Om opnieuw aansluiting te krijgen dient alleszins een nieuwe elektriciteitskabel naar de woning geleid. Ook een nieuwe verdeelkast dient geplaatst waarna er dan opnieuw een keuring kan gebeuren. De eigenaar van de huurwoning werd eveneens in kennis gesteld van het voorval.
Momenteel wordt het koppel verhoord. Het is nog niet geweten of het koppel ook effectief zal worden aangehouden en wie de kosten voor het herstellen van de elektriciteit zal dienen te dragen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2017

archief