HERNE – Verenigingen van Sint-Pieters-Kapelle koesteren hun dorp met hun jaarkalender

HERNE – Verenigingen van Sint-Pieters-Kapelle koesteren hun dorp met hun jaarkalender

Img_2903
HERNE – Verenigingen van Sint-Pieters-Kapelle koesteren hun dorp met hun jaarkalender - © Deschuyffeleer
 
Img_2904
Lana (SPK Crescendo), Tom (St-Pieters-Spurters), Jean-Pierre, Michel en Aimé (Landelijke Gilde) Mark en Anke en Marie-Cecile (Fanfare SPK) Jeannine (KVLV) en gastvrouw Aline - © Deschuyffeleer
 
Img_2906_a
HERNE – Verenigingen van Sint-Pieters-Kapelle koesteren hun dorp met hun jaarkalender - © Deschuyffeleer
 

Het begint stilaan een heuse traditie te worden in het vredige Sint-Pieters-Kapelle. Nu al voor de zesde keer op rij pakken vijf dorpsverenigingen opnieuw uit met een gezamenlijke kalender voor het nieuwe jaar met daarop hun activiteiten. In vele huiskamers met een sociale ingesteldheid heeft de kalender inmiddels het hele jaar door bestaansrecht verworven. Het was ten huize van Mark en Aline Janquart dat de fraaie kalender werd voorgesteld.  

Het is vooral het bestuur van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving met voorzitter Mark Janquart dat zijn schouders zet onder het fel gewaardeerde project in het dorp. Daarbij krijgt het trouw de volle medewerking van zijn jeugdfanfare Crescendo, de Landelijke Gilde, de Sint-Pieters-Spurters en de KVLV Vrouwen met Vaart.
Dorpsleven aanzwengelen
“Met de kalender willen we onze verenigingen meer kenbaarheid geven en de inwoners aansporen tot het deelnemen aan het dorpsleven, aldus de voorzitter. “Bovendien is het bij het voorbereiden van de kalender voor de vijf clubs ook leuk om vooraf overleg te plegen wie wat waar en wanneer organiseert in Sint-Pieters-Kapelle. Zo verkrijgt iedere vereniging ‘haar moment’ wat dan weer leidt tot meer wederzijds respect en samenwerking. Dit komt iedereen en vooral ons dorp ten goede”.
“Verenigingen kleuren het leven in een dorp. Mensen samenbrengen en samen genieten zijn dan ook  één van de belangrijkste taken van elke vereniging. “Met ons om en bij de 50 activiteiten moet ook 2017 in ons dorp beslist wederom een jaar worden met muziek, sport, koken, tuinieren, wandelen, knutselen, reizen, gastronomie en puur genieten ”, weet Mark Janquart stellig.
Alhoewel de fanfare jaarlijks de aanzet geeft om tot de bijzondere vorm van samenwerking te komen was het deze keer Tom Knockaert van de Sint-Pieters-Spurters die de verzamel- en de opsteltaak evenals de lay-out op zich nam. Die taak nam hij zo over van Mark Janquart, die de vorige vijf edities voor zijn rekening op zijn conto mag schrijven.
De nieuwe kalender wordt eerstdaags in de 600 brievenbussen van het dorp bedeeld door vrijwilligers van de vijf betrokken verenigingen.Verder is de jaarkalender ook nog gratis te verkrijgen bij de lokale handelaars, het gemeentehuis en de gemeentelijke bibliotheek.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 04 okt 2017
Marc Colpaert | 04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2017

archief