HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan

C21

HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan

Cheque_2250_voor_meegaan___1_
HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan - © Deschuyffeleer
 
Cheque_2250_voor_meegaan___2_
HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan - © Deschuyffeleer
 
Cheque_2250_voor_meegaan___3_
HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan - © Deschuyffeleer
 
Cheque_2250_voor_meegaan___4_
HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan - Sigrid De Vleminck © Deschuyffeleer
 
Cheque_2250_voor_meegaan___5_
 
Cheque_2250_voor_meegaan___6_
HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan - Een Cavatje en een 'dankuwel' aan de horeca-medewerkers - © Deschuyffeleer
 
Cheque_2250_voor_meegaan___7_
HERNE – ‘Ik wandel G’Herne’ deze keer goed voor 2.250 euro voor MeeGaan - © Deschuyffeleer
 

Een dikke cheque van 2.250 euro voor de vzw MeeGaan was het eindresultaat van de tweede editie van ‘Ik wandel G’Herne’. Op de overhandiging van de centen in het Dominicanessenklooster waren er dan ook alleen maar vrolijke gezichten te bespeuren.

Tussen Kerst en Nieuwjaar waren het Ivar Nijs en Werner Papeleu, de mannen achter ‘Ik Wandel g’Herne’, die met de steun van het gemeentebestuur instonden voor de tweede editie van hun avondwandeling voor het goede doel met net dat ietsje meer. Na het G-badminton in de Hernekouter en Zonnelied in Herfelingen vorig jaar was deze keer de vzw MeeGaan de uitverkoren begunstigde om de opbrengsten van de gezamenlijke avondlijke wandeling in ontvangst te mogen nemen. En omdat de organisatoren daarbij ook nog eens het accent ‘voor en door Herne’ een maximale armslag wilden aanmeten werd eveneens een beroep gedaan op de uitbaters van de plaatselijke horeca-zaken om ook hun steentje bij te dragen. Het kon dan ook niet anders dan dat de organisatie een flinke stuiver zou opleveren.
MeeGaan
Omdat er echt nood is aan dagcentra voor jonge volwassenen met een beperking moet het toch mogelijk zijn met een doordacht en goed onderbouwd initiatief, gedragen door vrijwilligers en in samenwerking met de overheid en specialisten ter zake, een dergelijk centrum op te richten. Zo denkt MeeGaan er over en handelt het er ook naar. Het Dominicanessenklooster is daarbij hun thuisbasis.
MeeGaan is dan ook een kleinschalig project dat een kwaliteitsvolle dagbesteding wil aanbieden aan jongelingen met een beperking en die einde schoolloopbaan zijn. Daarbij wil MeeGaan graag gebruik maken van de recente wetgeving waardoor meerderjarigen met een erkende handicap en een ondersteuningsnood een persoonlijk basisondersteuningsbudget toegekend krijgen om zelf hun zorg te kunnen betalen. Het komt er zo op neer dat die jongeren dan met dat budget zorg en begeleiding op maat kunnen aankopen. Door het nieuw systeem zouden zij zich dan ook veel onafhankelijker moeten kunnen ontwikkelen.
MeeGaan werd opgericht in Herne door ouders met een kind met een mentale beperking. Wanneer de schoolloopbaan van hun kind in het BuSO op 21-jarige leeftijd ten einde loopt vinden zij geen dagopvang meer. Daarom sloegen vorig jaar enkele ouders en sympathisanten de handen in elkaar en richten zij een eigen vzw op. “Als bijzonder tewerkstellingsproject streeft MeeGaan vanuit zijn visie en zijn missie met ‘leren leven’, ‘leren leren’ en ‘leren werken’ drie belangrijke pijlers na”, zegt initiatiefneemster Sigrid Devleminck. “Onze dagprogramma’s worden dan ook in die zin opgesteld. Zoals de benaming van ons project al laat vermoeden ligt de klemtoon wel op de gebruikelijke activiteiten in de horeca maar aan een tempo dat wel is aangepast aan de deelnemers. Op termijn hopen wij ons project te kunnen uitbouwen van een één naar een vijf dagenbesteding” blikt Sigrid De Vleminck hoopvol in de toekomst.
Sigrid De Vleminck van MeeGaan: “Door de financiële ruggensteun die wij vandaag mochten ontvangen, de basisondersteuning vanuit de overheid, de sponsoring en nog andere giften kunnen wij zo binnenkort hier in het Dominicanessenklooster de installatie bekostigen van een bakkerij op maat van onze gasten. Hopelijk kunnen dan ook reeds vanaf september een bakker en een pedagoog het MeeGaan-team komen versterken. Zo zouden wij dan al een grote stap dichter bij onze primaire doelstelling komen door onze gasten een kwaliteitsvolle dagbesteding, een actieve deelneming aan de samenleving en een gezonde daginvulling aan te bieden”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief