HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij

C21

HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij

1_nieuwjaar_sint-felix_2017__20_
HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_sint-felix_2017__1_
HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij - Ook bewoner Jeanne Wiggeleer genoot van de gezellige drukte - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_sint-felix_2017__4_
HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij- Ten huize van Josée Cochez - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_sint-felix_2017__7_
HERNE – Woon- en zorgcentrum St-Felix - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_sint-felix_2017__10_
HERNE – Uitbreiding woon- en zorgcentrum St-Felix komt alsmaar dichterbij - OCMW-voorzitter Carina Ricour - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_sint-felix_2017__18_
Sint-Felix Algemeen directeur Wouter Van Audenaerde en de directeur Bewonerszorg Marc Van Nieuwenhove - © Deschuyffeleer
 

Ook deze keer brachten bij de aanvang van het nieuwe jaar burgemeester Kris Poelaert en een ruime delegatie van de OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour en secretaris Patrick Sergooris een bezoek aan de residenten van het woon- en zorgcentrum St-Felix. Na een bezoek kamer per kamer met een kleine attentie mochten de bezoekers nog bij een hapje en een tapje nagenieten.       

Ook voor algemeen directeur Wouter Van Audenaerde en de directeur Bewonerszorg Marc Van Nieuwenhove wordt 2017 beslist een heel bijzonder jaar. Vermoedelijk en hopelijk zullen rond september de bouwwerken kunnen starten voor een aanzienlijke uitbreiding van het centrum. Naar alle waarschijnlijkheid valt zo allicht bij de volgende nieuwjaarsfoto al een flink uit de kluiten gewassen ruwbouw op de achtergrond te zien. De eerste besprekingen rond het dossier gaan inmiddels al terug tot een tiental jaren geleden terwijl de effectieve goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan op basis van een eerdere goedkeuring van het gemeentelijke ruimtelijk structuurplan dateert van maart 2014.
42 assistentiewoningen
Met de uitbreiding voorziet het woon- en zorgcentrum een complex met 42 assistentiewoningen.  Zo’n assistentiewoning is een verblijf voor de specifieke doelgroep van 65-plussers waarbij zorg op eigen verzoek mogelijk wordt gemaakt.
Burgemeester Kris Poelaert en zijn bestuursploeg zijn uiteraard eveneens bijzonder tevreden met de goede afloop van het dossier. In de toekomst wordt Sint-Felix dan ook een complex met 60 opvangplaatsen in het rust- en verzorgingscentrum en met 4 voorzieningen voor kortverblijf. De 13 bestaande serviceflats worden mee opgenomen in de groep van maximaal 42 assistentiewoningen.
Wouter Van Audenaerde: “De voorbereidende fase van het uitbreidingsdossier stevent nu af op zijn eindfase. De architecten zijn nagenoeg klaar met het verzamelen van alle nodige vergunningen en rapporten zodat heel binnenkort de volledige bundel ter goedkeuring kan worden voorgelegd aan het gemeentebestuur. Een laatste verplichting waaraan nu nog dient te worden voldaan is het archeologisch onderzoek. Dit is een nieuwe richtlijn die pas half 2016 in voege trad. Dit onderzoek kan pas eind februari afgesloten worden”.
Hoe de uiteindelijke bezetting er zal uitzien en welke eventuele alternatieven zullen worden uitgebouwd om ook en onder meer de rendabiliteit van het centrum te optimaliseren is een belangrijke beslissing die nog niet in een definitieve vorm is gegoten. “Met een erkenning voor 14 rustoord- en 46 rust-en verzorgingstehuisbedden zitten we in het rusthuis aan ons maximum. Wat de uitbreiding van het contingent serviceflats betreft zijn wij, rekening houdend met de vernieuwde wetgeving, de noden en de sfeer in de zorgsector, wel van plan de ruwbouw van 4 van de 26 nieuwbouw serviceflats te laten realiseren maar blijven wij daarbij afwegen welke functie en invulling er het best geschikt zouden voor zijn”.
Vanuit het OCMW wist ook voorzitter Carina Ricour haar dank en erkentelijkheid mee te geven. In de vorm van onderhoud van een zevental flats, het aanbieden van vervoer via de Minder-mobielencentrale en een tegemoetkoming in de kosten van het dorpsrestaurant levert ook het OCMW overigens ook zijn steentje bij tot het performant functioneren van het centrum. Via dit dienstbetoon wordt zo meegewerkt aan een betere oude dag van velen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief