HERNE - Kriek- en Mattentochten

HERNE - Kriek- en Mattentochten

Dsc01031
 
Dsc01035
Dsc01032
Naamloos

Wandelclub de Marktrotters uit Herne, het groene kwadrant van ’t Pajottenland, organiseert zondag 9 maart de 26ste editie van haar Kriek- en Mattentochten. Die dag staan voorzitter Jean-Marie Paduart en zijn verankerd organisatieteam alvast paraat de duizenden wandelaars gedegen op te vangen en hen een prachtige wandeltocht met de Markvallei als uitvalsbasis voor te schotelen.

De Marktrotters zijn met haar 210 leden een bloeiende club. Op elke wandelactiviteit in de regio en soms ook ver daarbuiten tot zelfs in het buitenland toe maakt de club steevast met een sterke delegatie haar opwachting. Ook organisatorisch is de vereniging niet aan haar proefstuk. Naast de Kriek- en Mattentochten tekent de club ook ieder jaar midden augustus voor de Urbanustochten vanuit Tollembeek en in de eindejaarsperiode de Eindejaarstochten.
 
De laatste jaren heeft de wandelclub zich met haar tochten en in het bijzonder de Kriek- en Mattentocht een stevige reputatie weten op te bouwen in het wereldje van de moedige stappers. “Onze leden tonen zich bijzonder actief in het wandelcircuit. Wij bereiken met onze leden een gemiddelde deelname van meer dan 50%. Het mag dan ook geen verwondering wekken dat wij op onze beurt van her en der meer en meer respons krijgen. Hou daarbij ook rekening met de prachtige natuur in onze streek en met onze aangehouden inspanningen een kwaliteitsvolle organisatie af te leveren. Vorig jaar mochten wij zo een 4400 wandelaars verwelkomen,” aldus een optimistische voorzitter, die met zijn team overigens ook zeer prat gaat op het drie-sterrenlabel van de organisatie.
 
De deelnemers krijgen traditiegetrouw de keuze uit afstanden vanaf 4 km tot en met 32 km. De themaparcours leiden hen voorbij verschillende bezienswaardigheden zoals het Kartuizerklooster en –standbeeld, de Aerebeekvallei, het Broekaardbos, het Strihouxbos en het Domein Ter Rijst. Ook krijgen de wandelaars bij gunstige weersomstandigheden het Pajottenland op haar lentebest aangereikt met haar glooiende flanken en heerlijke vergezichten.
 
De nieuwe ruime sporthal Hernekouter met haar talrijke accommodaties dient opnieuw als startplaats. Er kan gestart worden van 7 tot 15u met uitzondering voor de 32 km waar de laatste start vastgelegd is om 12u. De sporthal is met de wagen best te bereiken via de gewestwegen Ninove-Edingen, Asse-Edingen en Geraardsbergen-Edingen. Het treinstation van Herne bevindt zich op nauwelijks 500 m van de startplaats. Van de deelnemers wordt wel een klein startbedrag gevraagd, maar daarvoor zijn zij dan ook verzekerd inzake burgerlijke aansprakelijkheid. Vanaf 20 deelnemers kan er genoten worden van een groepsaandenken. Ook zijn er nog gratis diverse bedelingen voorzien.
 
De Marktrotters houden ook rekening met de inwendige mens. Mattentaart, kriek van ’t vat en Kartuisbier ontbreken dan ook niet op het menu. Ook zijn er nog allerlei animatie en periodiek gidsbezoek aan de historisch waardevolle St-Petrus en Pauluskerk gepland. Ook een Aktivia info-balie is aanwezig.
 
   
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 sep 2020

archief