HERNE – Wandelclub De Marktrotters viert 35-jarig bestaan met gezellig samenzijn

C21

HERNE – Wandelclub De Marktrotters viert 35-jarig bestaan met gezellig samenzijn

Img_4006
HERNE – Wandelclub De Marktrotters viert 35-jarig bestaan met gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
Img_4011
HERNE – Wandelclub De Marktrotters viert 35-jarig bestaan met eerst een werkvergadering en daarna een gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
Img_4010
HERNE – Wandelclub De Marktrotters viert 35-jarig bestaan met gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 

Wandelclub De Marktrotters nodigde haar leden uit op de viering van haar 35-jarig bestaan in feestzaal De Parel in Denderwindeke. Het was dan ook de gelegenheid om tussen de gangen van het feestmaal door, en ook nog daarna, herinneringen op te roepen en in de toekomst te blikken. Inmiddels stevent de bijzonder dynamische club resoluut af op de kaap van de 200 leden.

Het was bestuurslid Jean-Marie Paduart die het gezelschap doorheen de uitermate rijke clubgeschiedenis loodste: “Onze club zag het levenslicht in 1982 na een Bloso-cursus mede onder de impuls van vooral Frans Van Parijs. In het begin werd uitgepakt met meerdere organisaties zoals een wintertocht, de Alfred Dannautochten, een fakkeltocht of ook nog een Sint-Antoontocht om uiteindelijk op jaarbasis met de Kriek & Mattentochten, de Urbanustochten en de Eindejaarstochten te komen tot drie vaste organisaties”.
Drie wandelklassiekers
De drie wandelklassiekers van de club houden inmiddels al 20 jaar stand en blijven elk jaar opnieuw de aandacht van duizenden wandelaars trekken. Blijvende herinneringen zijn er overigens ook aan de Triple H in 2007, een tocht van Herne naar Halle en terug naar Herne evenals aan de wandeltocht ‘800 jaar Herne’ in 2011.
Naast de gastwandelaars worden ook de clubleden steevast met de beste zorgen omringd. Zo krijgen zij jaarlijks de gelegenheid deel te nemen aan een vijftal busreizen naar organisaties van vriendenclubs, een verlengde weekenduitstap, een buitenlandse reis (om de twee jaar), een clubfeest en enkele groepswandelingen.
In haar geschiedenis kende de club met Alfred Dannau, zijn echtgenote Marie-José Dooms en Jean-Marie Paduart tot nu toe slechts drie voorzitters. Momenteel is de voorzitterszetel wel vacant en neemt Maggi De Wolf voorlopig als gevolmachtigd bestuurder mee de leiding van de club waar. Het bestuur telt thans overigens 12 leden die de veelvuldige en variërende functies op oordeelkundige wijze onder elkaar verdelen. 
Wandelparadijs
“Met onze drie eigen organisaties lokken wij op jaarbasis telkens zo’n 6 à 7.000 wandelaars van heinde en verre naar het uniek wandelparadijs dat Herne, het Groene Kwadrant van het Pajottenland, en omstreken wel degelijk uitmaakt. En bij iedere organisatie brengen goed 70 clubleden het ganse gebeuren telkenmale tot een goed einde. Onze organisaties die eveneens steeds staan voor een warm onthaal, afdoende kwaliteit en maximaal comfort kunnen dan ook iedere keer opnieuw bogen op de fel gesmaakte waardering door de wandelaars”, aldus nog een trotse Jean-Marie Paduart.
Hoogtepunten in het clubbestaan waren zeker ook de organisaties van de Provinciale Wandeldag in 2007 met 4.400 deelnemers, tot op heden nog steeds het clubrecord, en van de Nationale Wandeldag in 2010 met toch nog 3.468 dappere stappers ondanks het stormweer. “De Marktrotters kunnen er alleszins ook prat op gaan dat zij door dergelijke grote opkomsten mee aan de wieg stonden van het georganiseerd wandelen in Vlaanderen”, weet Jean-Marie Paduart nog mee te geven.
Als wandelclub maken De Marktrotters deel uit van ‘WandelSportVlaanderen’, de wandelfederatie die actueel zowat 327 wandelclubs en ruim 60.000 aangesloten leden telt.
Kriek & Mattentochten
Wie op korte termijn kennis wil maken én met De Marktrotters én met het prachtige Pajottenland in zijn lentetooi is alvast al welkom op zondag 12 maart op de ‘Kriek & Mattentochten’, de eerste jaarorganisatie en tevens het paradepaardje van de club, vanuit de sporthal De Hernekouter.
Meer info op www.marktrotters.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief