HERNE – Tablet- en computercursus van Vief genieten van veel belangstelling

C21

HERNE – Tablet- en computercursus van Vief genieten van veel belangstelling

Pc_en_tablet_cursus_vief_2017__11_
HERNE – Tablet- en computercursus van Vief genieten van veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 
Pc_en_tablet_cursus_vief_2017__1_
HERNE – Tablet- en computercursus van Vief genieten van veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 
Pc_en_tablet_cursus_vief_2017__7_
HERNE – Tablet- en computercursus van Vief genieten van veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 
Pc_en_tablet_cursus_vief_2017__12_
HERNE – Tablet- en computercursus van Vief genieten van veel belangstelling - © Deschuyffeleer
 

De derde editie van de cursussen computer, tablet en Windows 10 van het VIEF-Seniorenknooppunt Herne, voorheen de Liberale Bond van Gepensioneerden, in De Egelantier kent opnieuw een groot succes. Momenteel volgen vier groepen van ieder tien senioren er een cursus. En naar toekomend jaar toe is er ook al een wachtlijst opgesteld. Wie dan nog graag een cursus zou willen meepikken doet er alvast best aan zich nu al aan te melden.

Computers
De cursussen voor beginners richten zich in de eerste plaats naar degenen die nog maar weinig of niets van een computer kennen. Naast de verkenning van het toetsenbord en de diverse functies van de muis komen ook het bureaublad, de vensters, de bestanden en de mappen aan bod. Er wordt eveneens kort kennis gemaakt met een tekstverwerkingsprogramma, lettertypes, symbolen, internet en het gebruik van e-mail.
De cursussen voor gevorderden gaan dieper in op de verschillende mogelijkheden van de computer, het onderhoud en het uitvoeren van de updates. Ook de tekstverwerking, het bewerken van een foto en die invoeren in een document, het internet en e-mail worden hier dan weer behandeld aan de hand van privacy- en veiligheidsinstellingen. Op het einde volgt er nog een korte inleiding in Power-Point en Excel.
Beide cursussen behelzen zes lessen van ieder zes uren, opgedeeld in drie uren in de voormiddag en in drie uren in de namiddag. Tijdens de cursussen maakt de cursist gebruik van laptops en tablets aangeleverd door Vief.
Tablets
Tijdens de eerste twee lessen voor tablets wordt uitgelegd waarvoor de knopjes dienen en op welke manier er gebruik kan gemaakt worden van de touchscreen of het aanraakscherm. In de derde les dan wordt er dieper ingegaan op het aankopen van nieuwe applicaties en op het gebruik van de camera-functies.
De cursussen bestaan hier uit drie lessen van telkens drie uren.
Windows 10
Nu ook is er een cursus Windows 10, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Vanaf het bureaublad neemt de lesgever de cursist mee op reis langs de belangrijkste onderdelen waarbij mappen en bestanden beheren, werken met programma’s en applicaties , het internet en de e-mail-functie de belangrijkste zijn. In de lessen wordt ook aandacht besteed aan het onderhoud en de veiligheid bij het computeren.
Alle cursisten ontvangen een syllabus met een overzicht en samenvatting van de onderwerpen die worden behandeld tijdens een cursus en die kan dienen als naslagwerk of om thuis verder te oefenen.
Gezellig samenzijn
Op donderdag 16 maart worden de Vief-leden voor hun gebruikelijke maandelijkse bijeenkomst om 12 u verwacht in hun lokaal (Liberale Harmonie) voor een ‘Gezellig Samenzijn’. Op het programma staat dan een presentatie van ‘Nieuwe ecologische producten’.
Meer info en inschrijvingen bij voorzitter Jeannine Berckmans (02/396.08.28 – 0494/57.97.22) of via het nieuw mailadres vief.herne@proximus.be en www.viefbrabant.be/herne 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief