HERNE - Kerkhof Herfelingen aan uitbreiding toe

C21

HERNE - Kerkhof Herfelingen aan uitbreiding toe

Editiepajot_kerkhof_herfelingen_foto_deschuyffeleer__4_
Uitbreiding kerkhof Herfelingen. Marc Bombaert(Schepen), Wim Van Der Schueren(Studiebureau), Kris Poelaert (Burgemeester) en Nico Vanderlinden (Grondgebiedzaken). Foto: Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_kerkhof_herfelingen_foto_deschuyffeleer__7_
Editiepajot_kerkhof_herfelingen_foto_deschuyffeleer__9_
Plan___legende_repro_1_deschuyffeleer
 
Editiepajot_kerkhof_herfelingen_foto_deschuyffeleer__8_
Editiepajot_kerkhof_herfelingen_foto_deschuyffeleer__12_
 

Een delegatie van het gemeentebestuur maakte samen met het ingenieursbureau D'Hauwer en Van Der Schueren uit Ninove tijdens een plaatsbezoek een stand van zaken van de uitbreiding van het kerkhof in Herfelingen op.

Door de ruimtelijke inkleuring van de begraafplaats als woongebied diende vooreerst het BPA te worden herzien. De goedkeuring van de wijziging van bestemming in gebied van openbaar nut en de inmiddels afgehandelde aankoop van de noodzakelijke aangrenzende percelen, rechts van het bestaande kerkhof, laten nu toe om snel werk te maken van de uitbreiding.

De huidige locatie telt nog slechts acht beschikbare concessies voor grafkelders. “Wij hebben van het studiebureau dan ook de toezegging gekregen om dit dossier prioritaire af te handelen”, aldus Nico Vanderlinden, gemeentelijk afdelingshoofd grondgebiedzaken.

Volgens schepen van openbare werken Marc Bombaert komt het dossier nu goed op gang en zullen de werkzaamheden allicht midden 2010 voltooid zijn. Het studiebureau voorziet het ontwerp ter goedkeuring aan het College van Burgemeester en Schepenen voor te leggen in april. Na deze goedkeuring belandt het dossier bij de dienst stedenbouw. De aanbesteding en het gunnen van de opdracht situeren zich allicht eind 2009 zodat de werkzaamheden begin volgend jaar kunnen starten.

In een eerste fase beoogt de uitbreiding een tegemoetkoming aan de behoeften tot 2020. Het terrein dient immers volledig aan de huidige noden te worden aangepast. Een vloeiende overgang van oud naar nieuw en het behoud van het huidig dorpszicht zijn voor alle actoren prioritair.

Zo zal het project voorzien in een nieuwe toegang, een verplaatsing van de parkeerstroken, het gedeeltelijk afbreken van de huidige muur, een afsluiting met groenscherm, afwateringswerken, de aanleg van primaire en secondaire paden en het oprichten van een schuilhokje. De nieuwe infrastructuur zal in de eerste fase plaats bieden voor 100 gewone begraafplaatsen, 30 begravingen in grafkelders, 30 begravingen van urnen en een strooiweide.
 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief