HERNE – Veiling van ‘Kunst contra Kanker’ in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE – Veiling van ‘Kunst contra Kanker’ in het Dominicanessenklooster

Kunstveiling_affiche
HERNE – Veiling van ‘Kunst contra Kanker’ in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
1a
 
2a
 
3a
 
4a
 
5a
 
6a
HERNE – Veiling van ‘Kunst contra Kanker’ in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Na een maandenlange voorbereiding nadert de kunstveiling van de Rol-Mopsen nu met rasse schreden haar grote dag in het Dominicanessenklooster. Daar vindt immers op zondag 19 maart ‘Kunst contra Kanker’ plaats, de grootse kunstveiling waaronder kankerpatiënten Reni Thienpondt en Martine Ferdinand en enkele van hun sympathisanten hun schouders hebben gezet. Belangstellenden kunnen er terecht om te bieden op om en bij de 70 kunstwerken.

De veiling maakt een heuse uitdaging uit voor de Rol-Mopsen, die nu toch al enige tijd tal van activiteiten opzetten ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Het initiatief borrelde midden vorig op nadat een kunstenaar ons spontaan een kunstwerk aanbood om te verkopen voor het goede doel”, schetst Reni Thienpondt het ontstaansverhaal van de veiling. “En toen anderen dit hoorden wilden ook zij hun bijdrage leveren aan ‘Kom op tegen Kanker’. De groep bleef maar aangroeien zo dat wij nu in totaal 71 werken te koop kunnen aanbieden. De werken variëren van eenvoudig naar meer gedetailleerd. Voor elk wat wils zijn er alvast schilderijen, aquarellen, keramiek en nog zo veel meer”, vervolledigt Martine Ferdinand het verhaal.
Er worden werken geveild van onder meer Alfonse Deglas, Annemie Rager, 650, Bart Daems, Bayram Balkis, Berni Bierens, Catherine Van Caeneghem, Ccile Lebrun, Chantal Cuvelier, Christiane Van Israel, Croc, Diana Bellemans, Else Thiebaut, Eric Mignon, Frank Declercq, Geert Van Belle, Gie, Hedwig Meersdom, Hilde Maton, Joëlle Van Oers, Julien Cochez, Kathy Vandekerckhove, Lady Jo, Leonne Coenen, Liliane Van der Elst, Line De Caluwé, Liselot Henderyckx, Lucie, Marc De Wit, Marianne Vanherreweghe, Marie-Noëlle Fiéran, Marleen De Doncker, Marleen Erauw, Mieke Wilmaers, Monique Geeroms, Nancy Van Wichelen, Nele De Saeger, Patrick Jacquemijns, Paul Vanruysseveldt, Rita Alles, Sigrid Rawoe, Sonia Boschmans, Tania Verhasselt en Viviane Mahy.
Met de steun van het gemeentebestuur werd geopteerd de veiling in het  Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat  te laten doorgaan. Deze locatie leent zich uitstekend voor deze gebeurtenis. Het gebouw straalt een sfeer uit die nauw aanleunt bij de toch wel unieke gelegenheid.
De kunstwerken die te koop worden aangeboden kunnen al de dag voor de veiling, op zaterdag 18 maart dus, ontdekt worden tussen 14 en 18u. Die dag kan er ook al een schriftelijk bod uitgebracht worden. Op zondag 19 maart dan kunnen de werken ook nog bezichtigd worden tussen 10u en 15u30. Even later opent burgemeester Kris Poelaert de veiling met een korte toespraak. Nadien komt ereburger Maurits van Liedekerke aan het woord met een gelegenheidsgedicht. Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) veilt vervolgens het eerste werk. Veilingmeester van dienst Luc De Smet neemt dan de taak verder over om de andere werken te veilen. Er is alleszins mogelijkheid voorzien om met de bankkaart te betalen.
“Gelet op onze maandenlange inspanningen om dit alles tot een goed einde te brengen hopen wij alleszins op een talrijke opkomst”, geeft Reni Thienpondt nog graag mee. “Tevens willen er de nadruk opleggen dat alle inkomsten integraal naar ‘Kom op tegen Kanker’ gaan”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief