HERNE – Concessiehouder met lokaal sociaal project gezocht voor bijgebouw Dominicanessenklooster

C21

HERNE – Concessiehouder met lokaal sociaal project gezocht voor bijgebouw Dominicanessenklooster

Herne_dominicanessenklooster_1_
HERNE – Concessiehouder met lokaal sociaal project gezocht voor bijgebouw Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder aangekondigd organiseert het gemeentebestuur een procedure tot toewijzing van een concessie voor de uitbating van een gedeelte van het bijgebouw van het Dominicanessenklooster. Na enkele jaren van leegstand wil het gemeentebestuur dat stukje bijzonder erfgoed in ere herstellen door er een sociale functie aan te geven. Het lanceert thans een openbare oproep waarbij organisaties of personen een project met een sociale invulling kunnen voorstellen.

Het voorgesteld project moet specifiek gericht zijn op de maatschappelijke integratie en de individuele ontwikkeling van personen met een beperking. De kandidaten moeten een vernieuwend project rond activiteiten voor personen met een beperking realiseren dat aansluit bij een lokale dynamiek van solidariteit en dialoog. Het project moet bestaan in het uitbouwen van activiteiten en infrastructuur voor personen met een beperking van onze lokale gemeenschap. Het project moet zich dus in hoofdzaak richten tot personen woonachtig in Herne en omliggende gemeenten.
Mede door de stedenbouwkundige beperkingen moet het project ook kaderen in de non-profit sector. De organisatie die uiteindelijk de uitbating zal toegewezen krijgen zal de locatie op eigen risico moeten uitbaten en het pand dienen te renoveren.
De oproep past binnen de visie van het gemeentebestuur om personen met een beperking te ondersteunen via een waardevolle dagbesteding.
Het college van burgemeester en schepenen beslist over de toewijzing van de concessie zo nodig na het inwinnen van het advies van deskundigen.
Belangstellenden kunnen de concessienota en de voorwaarden voor de biedingen opvragen bij het gemeentebestuur of ze downloaden via deze link  Een bezoekdag wordt georganiseerd op vrijdag 7 april van 13 tot 15u. Kandidaatstellingen en biedingen volgens de modaliteiten vermeld in de concessienota en via het inschrijvingsformulier daartoe ter beschikking gesteld dienen uiterlijk op dinsdag 2 mei om 11u bij het college van burgemeester en schepenen, Centrum 17 te 1540 Herne aan te komen.
De kandidaturen hebben de mogelijkheid om vragen te stellen over de procedure en de concessie via gemeentebestuur@herne.be. Het pand kan uitsluitend bezocht worden op afspraak via gemeentebestuur@herne.be .
Meer info ook op www.herne.be .   

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief