HERNE – Wielerclub De Smurfen viert 25-jarig bestaan met een gezellig samenzijn

HERNE – Wielerclub De Smurfen viert 25-jarig bestaan met een gezellig samenzijn

1_smurfen_viering_25_jaar_2017__1_
HERNE – Wielerclub De Smurfen viert 25-jarig bestaan met een gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
2_smurfen_viering_25_jaar_2017__6_
HERNE – Wielerclub De Smurfen viert 25-jarig bestaan met een gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 
3_smurfen_viering_25_jaar_2017__2_
HERNE – Wielerclub De Smurfen viert 25-jarig bestaan met een gezellig samenzijn - Gesprek bestuurslid Roland Pauwels en Sven Kaesemans, nationaal commissaris - © Deschuyffeleer
 
4_smurfen_viering_25_jaar_2017__5_
 
5_smurfen_viering_25_jaar_2017__3_
HERNE – Bestuur De Smurfen, Siemen Kasemans en afgevaardigden van Cycling Vlaanderen - © Deschuyffeleer
 
6_smurfen_viering_25_jaar_2017__4_
HERNE – Wielerclub De Smurfen viert 25-jarig bestaan met een gezellig samenzijn - Bestuur De Smurfen, Siemen Kasemans en afgevaardigden van Cycling Vlaanderen - © Deschuyffeleer
 
Img_4709
HERNE – Wielerclub De Smurfen viert 25-jarig bestaan met een gezellig samenzijn - © Deschuyffeleer
 

Wielerclub De Smurfen uit Herfelingen vierde haar 25-jarig bestaan in het Bavocentrum met een bijeenkomst voor haar leden, de ondersteunende besturen en diensten, de sponsors, de medewerkers en de sympathisanten. Het gezellig samenzijn was meteen ook een mooie gelegenheid om het provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen waarmee de club op zaterdag 6 mei uitpakt voor te stellen.

“Onze wielerclub ontstond 25 jaar terug toen de biljartclub De Smurfen in ons clublokaal In de Zoete Inval aan de kerk ter ziele ging en wij met enkele jonge krachten de financiële middelen van de biljarters konden overnemen. Uit erkentelijkheid hielden wij de benaming De Smurfen aan”, zegt voorzitter Hugo Moonens. “Sindsdien hebben wij jaarlijks minstens een wedstrijd georganiseerd. Aan de inschrijvingstafel schoven zo in het verleden onder meer Axel Merckx en Tom Boonen aan. Het was zelfs zo dat ik bij onze eerste organisatie de eerste twee deelnemerslijsten mocht verkopen aan Eddy Merckx himself en aan Paul Van Himst”.
“Om het 25-jarig bestaan van onze club in de kijker te stellen wilden wij dit jaar absoluut een provinciaal kampioenschap organiseren. Dat werd dan uiteindelijk dat van de nieuwelingen op zaterdag 6 mei. En dat valt meteen goed mee daar het Pajottenland met Sébastien Van Poppel uit Galmaarden, Siemen Kaesemans uit Pepingen en thuisrijder Bram Deschuyffeleer enkele bijzonder getalenteerde renners herbergt die zeker zullen kunnen meedingen naar de provinciale titel en trui bij ofwel de eerstejaars ofwel bij de tweedejaars. Bovendien zijn wij door het kampioenschap ook verzekerd van de deelname van een 100-tal renners, allen vergezeld van hun ouders en bijhorende supporters”, aldus nog een enthousiaste voorzitter.
De titelkansen van de drie streekrenners werden afgewogen aan de hand van korte interviews met de moeder van Sébastien Van Poppel, Siemen Kaesemans zelf en een naast familielid van Bram Deschuyffeleer. Zowel Sébastien Van Poppel als Bram Deschuyffeleer konden door hun deelname aan stages met hun ploeg jammer genoeg zelf niet aanwezig zijn. 
De vijf stichtende bestuursleden die al 25 jaar het wel en wee van de club meemaakten mochten uit de handen van de nationale commissaris Sven Kaesemans als afgevaardigde van de Vlaams-Brabantse afdeling bijzonder trots hun erediploma en hun ereteken voor hun 25-jarige inzet voor de club en voor de wielersport in ontvangst nemen. Die vijf zijn voorzitter Hugo Moonens, secretaris Patrick De Vos, penningmeester Marc Moonens en de bestuursleden Willy Adriaenssens en Stefaan Van den Broeck.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief