HERNE – Coverband Right and Left pakt nu ook uit met eerste eigen nummer

HERNE – Coverband Right and Left pakt nu ook uit met eerste eigen nummer

Leftright_zw-18_-_kopie1
HERNE – Coverband Right and Left pakt nu ook uit met eerste eigen nummer - Foto ingezonden
 

Zopas heeft het muzikaal duo Right and Left zijn eerste eigen nummer ‘All these Years’ gelanceerd via zijn website, zijn facebookpagina en het youtube-kanaal. In tegenstelling tot zovele liefdesnummers gaat deze nieuwe song van de welbekende coverband niet over een gebroken liefde maar integendeel over een liefdevol koppel dat elkaar door dik en dun blijft steunen, ook na 'All these Years'. Een positief verhaal dus. 'All these Years' is een catchy song dat meteen blijft hangen. Het fraai kasteel 't Gravenhof in Dworp vormde bovendien het prachtige decor voor de opnames van de bijhorende videoclip.

Het meer dan geslaagd resultaat is alvast te bekijken op www.facebook.com/rightandleft.coverband en op de website www.rightandleft.be
In het recente verleden ging Right and Left door het leven vooral als een succesrijke coverband die in zijn beperkte bezetting met gitaar, piano en meerstemmige zang bekende covers serveert. Met het uitbrengen van hun eerste eigen nummer leggen Hernenaren Josse Duran en Stefan Vranckx nu de lat ietwat hoger. En dat blijkt hen, alvast te horen aan de vele positieve reacties die ‘All these Yaers’ reeds mocht begroeten, duidelijk geen muzikale windeieren te leggen.
Josse Duran heeft al heel wat muzikale watertjes doorzwommen. Jarenlang was hij vaste gitarist bij het chirokoor van Herne. Samen met zijn broer Jean-Paul Duran voorzag Josse inmiddels ook al vele feestjes van de nodige ambiance. Beiden waren overigens ook al samen actief in meerdere muzikale bands. Verder kan je Josse met zijn gitaar en op de piano ook wel eens tegen het lijf lopen op een huwelijksviering, een receptie of een barbecue.
Stefan Vranckx dan weer begon als jonge snaak zijn muzikale carrière met deelnames aan lokale zangwedstrijden waaronder deze op de Halfoogstfeesten van Bellingen. Hij zette daarna zijn liefde voor muziek verder als saxofonist bij de Sint-Ceciliafanfare van Beert-Bellingen waar zijn toenmalige dirigent Edouard Cuvelier zijn passie voor muziek nog wist te versterken. Nadien richtte hij met vrienden een aantal lokale muziekgroepjes op waarin hij de zangpartijen en de ritmegitaar voor zijn rekening nam.
“Deze zomer spelen we ons nieuw eigen nummer en nog een heel aantal andere leuke covers onder meer op de dorpsfeesten van Bogaarden”, doet Stefan Vranckx het verhaal. “Pajotse en andere organisatoren in de streek kunnen ons overigens steeds contacteren voor een eventueel optreden op hun event. Ook trouw-, verjaardags- en alle andere feestjes, barbecues,... zijn op het lijf gegoten voor Right and Left”.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 21 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018

archief