HERNE – Touwtrekken, petanque en barbecue bij de Landelijke Gilde

C21

HERNE – Touwtrekken, petanque en barbecue bij de Landelijke Gilde

Landelijke_gilde_touwtrekken_petanque_2017
HERNE – Touwtrekken, petanque en barbecue bij de Landelijke Gilde - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 21 mei organiseert de Landelijke Gilde van Herne naast een barbecue ook een reeks wedstrijden touwtrekken en in samenwerking met Okra nu ook een petanquetornooi in het parochiaal centrum in de Lindestraat.

Het programma voorziet al om 10u de eerste wedstrijden touwtrekken die in aanmerking komen voor het nationaal criterium. Nu het touwtrekken door toedoen van de Belgische Touwtrekbond opnieuw een hoge vlucht neemt worden hiervoor ploegen van her en der uit Vlaanderen en vooral uit de Antwerpse Kempen verwacht. De dynamische formule maakt dat de wedstrijden elkaar zeer vlug opvolgen. Ook kan de samenstelling van de ploegen niet alleen variëren volgens het gewicht maar de teams staan nu ook open voor zowel mannen als dames. Intussen telt ook het Pajottenland een niet onaardig aantal teams die best hun mannetje/vrouwtje weten te staan ook op nationaal vlak.
Om 13u30 zijn het dan de wedstrijden voor het provinciaal criterium die worden op gang getrokken. Die wedstrijden dan weer staan open voor zowel getrainde als gelegenheidsploegen.
In samenwerking met de plaatselijke Okra-afdeling wordt er dit jaar nu ook een petanquetornooi opgezet.
Rond het ganse gebeuren wordt er ook een barbecue (15€) vanaf 12u. Deelnemers aan het petanquetornooi krijgen voor die barbecue overigens een korting van 2€. Voor de barbecue wordt best wel vooraf gereserveerd.
Meer info en inschrijven bij michel.borra@gmail.com (0475/84.18.76) of bij Aimé Derijcke (02/396.22.03).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief