HERNE – Initiatie éénwieleren ten voordele van To Walk Again

C21

HERNE – Initiatie éénwieleren ten voordele van To Walk Again

Stefan_vanaudenhove
HERNE – Initiatie éénwieleren ten voordele van To Walk Again - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 13 mei verzekert Stefan Vanaudenhove van Unicycling doorlopend van 13 tot 18u een initiatie éénwieleren aan de sporthal Hernekouter. Het is meteen ook een gelegenheid om kennis te maken met eco-typing. Voor kinderen is er ook een springkasteel voorzien terwijl de volwassenen rustig kunnen bijpraten bij een drankje. Met het initiatief wil Unicycling de vzw To Walk Again van de bekende gewezen triatleet Marc Herremans, door een ongeval op training in het buitenland verlamd geraakt aan de onderste ledematen, dan ook daadwerkelijk steunen.

Het project Unicycling is het geesteskind van Stefan Vanaudenhove uit het Herns gehucht Kokejane. Wie altijd al eens heeft willen balanceren op één wiel kan hiervoor nu terecht bij deze sportieve duizendpoot, die uitpakt met verrassende sessies éénwieleren op locatie zowel in scholen, als voor bedrijven en events als op verjaardagsfeestjes. De sessies staan open zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Dat Stefan voor geen klein sportief avontuur beducht is bewijzen zijn eerdere uitdagende prestaties doorgaans voor het goede doel. Zo nam hij al deel aan de Ironman Frankfurt, aan de Ironman Klagenfurt en aan de Ironman Barcelona. Ook waagde hij zich al aan het overzwemmen van het Kanaal van Engeland naar Frankrijk en aan het overroeien van datzelfde Kanaal van het Engelse Ramsgate naar Oostende tesamen met een collega. De jongste tijd gaat zijn aandacht evenwel uit naar het éénwieleren, aanvankelijk een leuk meegenomen handigheidje maar intussen uitgegroeid tot een heuse passie. Zo beklom hij al de Col du Galibier met zo’n toch wel bijzondere fiets. Zijn jongste uitdaging bestaat nu in het breken van het werelduurrecord éénwieleren. Daarvoor moet hij dan op een wielerpiste van 400 m liefst 81 rondjes kunnen afmalen om zo beter te doen dan de 32,2 km van de huidige recordhouder. Hij hoopt alleszins dat record nog dit jaar te kunnen verbeteren.
De komende initiatie éénwieleren aan de sporthal Hernekouter gebeurt ten voordele van To Walk Again. Dat is de vzw van Marc Herremans die zich inzet voor het aanbieden van een sportaanbod aan mensen met een fysieke beperking om hun autonomie en hun maatschappelijke integratie te kunnen bevorderen.
Meer info op www.unicycling.be (0477/67.40.65) en op www.towalkagain.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief