HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes

HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes

Vief_moederkesdag_2017__1_
HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes - © Deschuyffeleer
 
Vief_moederkesdag_2017__4_
HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes - Viering van de jarigen van de maand - © Deschuyffeleer
 
Vief_moederkesdag_2017__5_
HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes - Voorzitter Jeannine Berckmans en haar quasi voltallig VIEF-bestuur - © Deschuyffeleer
 
Vief_moederkesdag_2017__6_
HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes - © Deschuyffeleer
 
Vief_moederkesdag_2017__7_
HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes - Met DJ Alain (Bever) - © Deschuyffeleer
 
Vief_moederkesdag_2017__8_
HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes - Het 'kaartershoekje' - © Deschuyffeleer
 
Vief_moederkesdag_2017__3_
HERNE – Gezellige viering van de Vief-moederkes - © Deschuyffeleer
 

De maandelijkse plaatselijke bijeenkomst van Vief – onder de koepel van de Liberale Beweging voor Volksontwikkeling – stond deze keer in het teken van Moederdag. Met een smakelijk etentje en een kleurig bloempje werden alle dames in het gezelschap in die zin dan ook gehuldigd. Ruim 90 aanwezigen genoten ook deze keer met volle teugen van de gebruikelijke gezellige sfeer. De bijeenkomst was tevens de ideale gelegenheid om ook 7 nieuwkomers van harte welkom te heten.

Het zijn voorzitter Jeannine Berckmans en haar 15-koppig bestuur die zich telkenmale ten volle inzetten om hun leden een aangename, plezierige en vermakelijke namiddag aan te bieden. Naast de klassieke maandelijkse afspraken leggen zij hun achterban ook nog met regelmaat in de watten met extraatjes zoals vormingen, optredens, animatie, uitstappen en vieringen met een speciaal tintje. Zo worden ieder jaar dan ook de moeders en de grootmoeders, net zoals trouwens volgende maand ook de vaders en de grootvaders, op een bijzondere manier gevierd. Ambiance, gezelligheid en leute zijn alleszins steeds verzekerd.
Gestaag groeiend ledenaantal
Dat de Vief-afdeling Herne bloeit is grotendeels en vooral te danken aan de inzet van voorzitter Jeannine en haar rechterhand en tevens echtgenoot Jacques Borgenon. Nu toch al 12 jaar geleden werd Jeannine voorzitter van wat toen noemde de Liberale Bond der Gepensioneerden. Samen met het bestuur zag zij in die 12 jaar het ledenaantal gestaag groeien van zo’n 50 naar 130.
“Twaalf jaar geleden was ik zelf nog geen zestiger toen ik het voorzitterschap opnam. Een hele opgave temeer ik mezelf voorhield dat een maandelijkse bijeenkomst met alleen een koffieklets en wat kaartspel niet helemaal mijn ding was. Ik wou en ik zou, met de nodige hulp en assistentie van een gedreven bestuur, van de maandelijkse bijeenkomsten iets maken waar naar uitgekeken werd en dat een meerwaarde kon bieden aan onze leden. Leden ronselen doen we niet. Wij rekenen gewoon op de mond-aan-mond reclame en staan derhalve ook steeds open voor iedereen. Wie graag toetreedt tot de vereniging is overigens steeds welkom. Onze maandelijkse bijeenkomsten gaan telkens door op de derde donderdag van de maand en onze thuisbasis is zaal de Liberale Harmonie in het centrum”.
Naast de viering van alle vaders en grootvaders op 15 juni voorziet Vief-Herne ook al voor 10 augustus een bezoek aan het historische Brugge. De monumentale trapgevels, de feeërieke reien en de schilderachtige stadszichten van de Breydelstad kunnen heel zeker niemand onberoerd laten. Wie er bij wil zijn neemt contact op met Jacques via 02/396 08 28 - 0477 73 94 66 - 0494/57 97 22 of vief.herne@proximus.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 22 apr 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief