HERNE – KWB-actie Rijbewijs

C21

HERNE – KWB-actie Rijbewijs

Repro_editiepajot
(Repro Deschuyffeleer)

Op 3 en 4 maart organiseert KWB-Herne in het Parochiaal Centrum een startpakket voor vrije begeleiders van leerling-autobestuurders. De cursus bereidt de begeleider grondig voor op zijn taak.  

Een kandidaat-autobestuurder heeft twee mogelijkheden om het rijbewijs te behalen. Ofwel stapt hij naar een erkende rijschool. Ofwel kiest hij voor het systeem van de vrije begeleiding. Het wordt alsmaar duidelijker dat de vrije begeleiding bij de leerlingen een grote rijervaring en een defensief rijgedrag in de hand werkt. Vrije begeleiding betekent immers lang oefenen, een traag leerritme en een ingebouwde sociale controle door de begeleider. Bovendien valt vrije begeleiding best goedkoop uit.

In heel wat scholen kunnen leerlingen thans deelnemen aan het project “Rijbewijs op School” en gratis hun theoretisch rijexamen afleggen. Wie deze kans niet krijgt of wie niet geslaagd is, krijgt nu de mogelijkheid om zich toch nog op het theoretisch examen voor te bereiden in een cursus opgezet door de plaatselijke KWB-groepen. Deze cursus staat trouwens ook open voor de begeleiders voor het opfrissen van hun kennis van de verkeersregels.

Voor de begeleiders zelf is er dan nog een bijzonder startpakket ontwikkeld. Begeleider zijn houdt immers meer in dan louter zelf met de auto rijden. Een begeleider dient immers ook een goede coach te zijn die planmatig opbouwt.

Het startpakket wordt dan ook gespreid over twee avonden. De eerste avond handelt hoofdzakelijk over het verkeersreglement. Het is van belang dat in verschillende verkeerssituaties de toepassing van de wegcode correct wordt ingeschat. De tweede avond heeft betrekking op de vaardigheden van de begeleider als coach en aan het stap voor stap uitbouwen van de begeleiding.

De lessen vangen telkens aan om 19u en kosten 25 euro met mindering voor KWB- en CM-leden. Info en inschrijving: willy.jeuris@euphonynet.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief