HERNE – Een tweede ‘kubus’ zoekt leuk plaatsje om te vertoeven

C21

HERNE – Een tweede ‘kubus’ zoekt leuk plaatsje om te vertoeven

Nik_6030
HERNE – Een tweede ‘kubus’ zoekt leuk plaatsje om te vertoeven - Maquette 'Kubus 2'- Foto Frank Nevens
 
Nik_6043
HERNE – Een tweede ‘kubus’ zoekt leuk plaatsje om te vertoeven - Maquette 'Kubus 2'- Foto Frank Nevens
 

Bijna een jaar geleden verbaasde het Hecht Herne-team gesponnen rond Frank Nevens en geruggensteund door het gemeentebestuur, wandelend en fietsend Herne met een houten constructie met zicht over de Aerebeekvallei en het centrum van de gemeente. Dit bouwwerk met benaming ‘kubus’ treedt sindsdien op als landmerk oftewel een markant punt in een landschap en draagt zo bij aan de uitstraling van het Groene Kwadrant. De intentie van de initiatiefnemers was immers zowel de inwoners als de passanten een bijzonder plaatsje aan te bieden voor verpozing, rust, stilte.

Voor het opstellen van die eerste kubus mocht Hecht Herne een beroep doen op de goodwill van de grondeigenaar André Nerinckx. Hij stelde immers een hoekje van zijn weide langs de veldbaan die de Processiestraat verbindt met het Oud Klooster ter beschikking.
Toen al gaven de makers te kennen dat het allicht niet bij dat ene initiatief zou blijven. Omdat Herne beslist nog veel meer moois te bieden heeft dan alleen maar de Aerebeek zijn de Hecht-Herne-mannen en –vrouwen naarstig op zoek naar een nieuw lapje grond voor de inplanting van een  tweede landmerk. Zij zijn geïnteresseerd in een locatie van zo’n 100m², liefst in de deelgemeenten Sint-Pieters-Kapelle, Herfelingen of Kokejane die voldoet aan slechts twee voorwaarden: toegankelijk via een los- of voetweg en met een wijds zicht over de gemeente.
Gezien het gaat om een tijdelijke en afbreekbare constructie is er geen sprake van een ingewikkelde vergunningsprocedure. De grond blijft immers te allen tijde eigendom van de eigenaar en het gebruik is ten allen tijde opzegbaar. Niet alleen de kosten van de constructie maar ook die van de omgevingsaanpassingen, de omheining en de toegankelijkheid zijn voor rekening van de gebruiker.
Ideaal zou zijn indien de inplanting van deze tweede kubus kon gebeuren tijdens of kort na de zomermaanden. Wie heeft er dan ook een plaatsje voor hem?
Nadere informatie is bekomen bij Frank Nevens via mail naar frank.nevens@ugent.be of telefonisch op 0492/586120.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief