HERNE – Dikke-truiendag

C21

HERNE – Dikke-truiendag

Editiepajot_dikke_truiendag_2009__foto_deschuyffeleer
Secretaris Luc Deneyer en gemeentepersoneel van Herne met een truitje meer. Foto Deschuyffeleer
 

Ook het gemeentebestuur van Herne riep haar personeel op om deel te nemen aan de vijfde editie van de Dikke-truiendag en mee ten strijde te trekken tegen de energiegriezels. Dit zijn stiekeme energieverspillers die zich thuis, op school of op het werk in de donkere hoekjes verborgen houden. Zonder dat je het beseft, verbruiken ook zij nodeloos energie en kosten zij veel geld.

In de gemeentegebouwen werd de verwarming dan ook enkele graden lager gezet. Ook werd de aandacht gevestigd op andere mogelijkheden om zuiniger om te gaan met energie zoals verlichting slechts aan bij noodzaak, deuren en ramen toe, eerder spaarlampen dan gloeilampen, verlichting met bewegingsmelder, energiemetingen, dubbele beglazing, sluipverbruik aanpakken, radiatorfolie aanbrengen, bij nieuwbouw en renovaties aandacht voor energiebesparende maatregelen, bij afwezigheid computers uitschakelen, deurpompen voorzien, tochtstrips plaatsen, …. Dit alles en nog veel meer leveren winst op én voor het milieu én voor de geldbeugel, heel vaak zelfs zonder aan comfort in te moeten leveren.

“Het gemeentebestuur voorziet in de toekomst haar gebouwen, indien mogelijk, te voorzien van energie gewonnen uit alternatieve bronnen zoals fotovoltaïsche cellen. Met dit project staan we nog in een beginstadium. Als gemeente komt het er niet alleen op aan om voor zichzelf op te treden, maar ook het goede voorbeeld te geven aan de burgers. Zoals de zaken er nu voorstaan zou het gemeentebestuur, rekening houdend met de budgettaire mogelijkheden, daartoe gebruik maken van een  reeks  'all-in' formules en oplossingen ontwikkeld door Dexia”, aldus secretaris Luc Deneyer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief