HERNE – “Noe de joeremet van Jeirn, doe gommen geirn”! ‘aldus burgemeester Kris Poelaert

HERNE – “Noe de joeremet van Jeirn, doe gommen geirn”! ‘aldus burgemeester Kris Poelaert

Img_4384
HERNE – “Noe de joeremet van Jeirn, doe gommen geirn”! ‘aldus burgemeester Kris Poelaert
 

Na de succesvolle feestavond Vlambiance met een pleiade Vlaamse vedetten voor de viering van ‘40 jaar jaarmarkt’, pakt het jaarmarktcomité met voorzitter Jean-Pol Demel op Pinkstermaandag 5 juni andermaal uit met de jaarlijkse jaarmarkt, meteen de grootste en de meest gezellige in de wijde omgeving. Zoals steeds oogt het programma ook deze keer bijzonder aantrekkelijk. De massa bezoekers, telkens en opnieuw tienduizenden, krijgt die dag dan ook eens te meer de kans te flaneren langsheen de meer dan 500 standjes van marktkramers, handelaars en verenigingen.  En zoals ook de burgemeester het zegt “Noe de joeremet van Jeirn, doe gommen geirn”!

De meest populaire jaarmarkt in de streek
Wat ooit begon als een kleine jaarmarkt met vooral dierenprijskampen is mettertijd onder het impuls van het immer dynamisch jaarmarktcomité en mede door het bijzonder aangenaam landelijk karakter uitgegroeid tot de meest populaire jaarmarkt in de streek. Door de vele veeleisende sanitaire verplichtingen rond de bijeenkomsten van dieren evenwel hebben de dierenprijskampen mettertijd wel enigszins aan succes moeten inboeten. Toch blijven die prijskampen ook nu nog steeds een essentieel element van het ganse gebeuren. Zo staan er ook deze keer prijskampen voor runderen en schapen op het programma evenals een nationale menwedstrijd voor trekpaarden.
In de loop van de jaren hebben de handel, de attracties en de vele andere ontspanningsmogelijkheden echter ruimschoots de teruggang van de veeprijskampen opgevangen. Toch blijft de jaarmarkt nog steeds ook de landbouw hoog in het vaandel voeren met een alsmaar aangroeiend park tentoongestelde landbouwmachines.
Door de jaren heen is pinkstermaandag intussen tevens de ideale dag in de ideale periode gebleken voor de opbouw en het succes van de jaarmarkt. Het is inderdaad zo dat zij steeds plaats vindt op een vrije dag en dat zij haast nooit met slecht weer heeft te kampen gehad.
Klassiek stramien
Het succesrijk stramien van de jaarmarkt wordt ook deze keer aangehouden. Vanuit het centrum worden langsheen de Ninoofsesteenweg en de Edingsesteenweg evenals in de Stationsstraat over een totale afstand van om en bij de 3 km de standjes opgesteld. De feestweide in de Ninoofsesteenweg ontvangt ook nu weer, naast de prijskampen voor dieren, een ganse reeks attracties. Zo is er een speelweide voor grote en kleine kinderen evenals een optreden van het Poppentheater Ja-Ja. Dat staat dan weer voor een meespeel-kindershow met een mix van zang, dans, spel en komisch goochelen. De shows starten om 12u00 en om 13u30. Voor de sportieve kids dan weer zijn er aan de feesttent een hindernissenpiste, een luchtberg, multiply-springkastelen, een paardenmolen, waterball en nog tal van andere kermisattracties zoals een pottenbarak.
Ook nog op het programma staan een nationale wedstrijd touwtrekken en als afsluiter om 16u00 een optreden van Bram en Lennert in de feesttent. Voor de helicoptervluchten zijn er inmiddels nu ook al tickets in voorverkoop te verkrijgen.
Eetfestijn op Pinksterzondag
Zoals nu toch ook al enkele jaren gebruikelijk pakt het comité als opstap naar de jaarmarkt op pinksterzondag  van 11u00 tot 15u00 ook nu uit met een groots, gezellig en superlekker eetfestijn in de feesttent. Op het menu onder meer steak, zalm, kalkoenfilets en vol-au-vent. Er zijn eveneens kabouter- en kindermenu’s te verkrijgen. Om 14u00 is er ook een optreden van Paul Severs voor wie 2017 in het kader staat van 50 jaar zangcarrière.
De jaarmarkt opent om 08u00 en sluit af om 17u.00.
Voor meer informatie over de jaarmarkt kan men terecht op www.jaarmarktherne.com .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief