HERNE – Met de Rol-Mopsen met de fiets zigzaggend door het Groene Kwadrant

HERNE – Met de Rol-Mopsen met de fiets zigzaggend door het Groene Kwadrant

Ronde_door_herne
HERNE – Met de Rol-Mopsen met de fiets zigzaggend door het Groene Kwadrant - © Descfhuyffeleer
 

Samen met de gemeente hadden de Rol-Mopsen zich kandidaat gesteld om deel te nemen aan de wedstrijd ‘sympafietste gemeente’ uitgaande van het provinciebestuur in samenwerking met Radio2. In de wedstrijd wordt de fietscultuur onder de inwoners van de gemeente en de manier waarop het gemeentebestuur het fietsbeleid vorm geeft gemeten.

Bij de voorselectie door de jury kon Herne evenwel niet rekenen op een nominatie voor de eigenlijke finale tussen de drie uiteindelijk weerhouden gemeenten. Geen gemopper echter bij de Rol-Mopsen voor de niet-nominatie. Op eigen houtje gaan zij vastberaden door en willen zij met hun project ‘Ronde van Herne’ op woensdag 21 juni het Groene Kwadrant toch ook op de fietskaart zetten.
Die dag vertrekken de Rol-Mopsen om 14 u aan het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat en nemen dan iedereen mee in hun kielzog om zigzaggend de vier kernentiteiten van de gemeente te doorkruisen. Het wordt dan ook een rustige familietocht van goed 30 km waarbij ’genieten en bewonderen’ van al het moois dat het Groene Kwadrant te bieden heeft op de eerste plaats komt.
Op de route wordt alvast in het café ‘In de Zoete Inval’, pal onder de  torenloze kerk van Herfelingen, een stopplaats ingelast. Waard Patrick Devos trakteert er dan het gezelschap op een ijsje of een pudding, kwestie van de binnenmens ook wat te gunnen.
Deelnemen is gratis en inschrijven moet niet, maar wie het wel doet maakt kans om een van de talrijke prijzen te winnen via verloting.
Nadere info op deze Facebookpagina
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief