HERNE – Nieuwe petanquebaan in de Liezebeek bijzonder positief onthaald

HERNE – Nieuwe petanquebaan in de Liezebeek bijzonder positief onthaald

1_petanque_liesebeek_2017__2a_
HERNE – Nieuwe petanquebaan in de Liezebeek bijzonder positief onthaald * © Deschuyffeleer
 
Petanque_liesebeek_2017__1_
HERNE – Nieuwe petanquebaan in de Liezebeek bijzonder positief onthaald - Michel Pillet, Carine Vande Velde, Damien Allert, Ghislain Allaert, schepen Marie-Louise Devriese, OCMW-voorzitter Carina Ricour en burgemeester Kris Poelaert - © Deschuyffeleer
 
Petanque_liesebeek_2017__6_
HERNE – Nieuwe petanquebaan in de Liezebeek bijzonder positief onthaald - In gesprek met Cindy Bultereys - © Deschuyffeleer
 
Petanque_liesebeek_2017__7_
HERNE – Nieuwe petanquebaan in de Liezebeek bijzonder positief onthaald - © Deschuyffeleer
 

Liefhebbers van het petanquespel komen nu ook in de Liezebeekwijk aan hun trekken. Senioren, buurtbewoners, kinderen,…. kortom iedereen is er voortaan welkom op het pleintje met de nieuwe petanquebaan die er door het gemeentebestuur werd ingericht. Het waren dan ook onder meer burgemeester Kris Poelaert, schepen voor Senioren Marie-Louise Devriese en de voorzitter van de seniorenraad Michel Pillet die er de eerste ballen mochten laten rollen. Zeker met het zomerseizoen voor de deur biedt de nieuwe baan alvast mooie vooruitzichten voor het sociaal gebeuren en de sociale cohesie in de fraaie woonwijk.

Met op zijn grondgebied meer dan 15 petanquebanen kan Herne beslist dingen naar een kopplaats in de lijst van de ‘petanquegemeenten’ bij uitstek. Bij het officieel inspelen van de nieuwe baan zette Ghislain Allaert, die samen met Lutgarde Cochez al enkele jaren het mooi weer maakt rond het petanquen in Herfelingen, de voordelen van de aanwezigheid van een petanquebaan in een woonkern maar al te graag op een rijtje: “Het petanquespel heeft veel meer te betekenen dan louter een balletje gooien. Het geeft immers de aanzet tot meer sociale contacten, het haalt mensen uit hun isolement, het spoort aan tot meer bewegen, het schept een buurtgevoel, het vergt nagenoeg geen investering en vooral het is toegankelijk voor iedereen”.
Niet alleen de Hernse senioren zien de komst van de petanquebaan als een toemaatje. Ook voor buurtbewoonster Cindy Bultereys is het alvast zonneklaar: “Sinds de petanquebaan hier is heeft de buurt er een attractie bij. Ook de kinderen blijken er stellig samen met hun ouders gebruik van willen te maken. Er is zelfs sprake van een flyer in de buurt uit te delen waarbij iedereen wordt uitgenodigd om het petanquespel en zijn spelregels hier te komen ontdekken”.
Zowel de seniorenraad als het gemeentebestuur zijn thans nog op zoek naar een peter of een meter die een oogje in het zeil wil houden om er over te waken dat de petanquebaan en haar omgeving er steeds netjes bij blijft liggen en dat ook de burenrust wordt gerespecteerd. Kandidaten kunnen contact opnemen met de coördinator van de seniorenraad Carine Van de Velde. Tijdens de kantooruren is zij te bereiken op het gemeentehuis (02/397 11 69).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief