NMBS zoekt koper voor stationsgebouw van HERNE

C21

NMBS zoekt koper voor stationsgebouw van HERNE

Station_herne
NMBS zoekt koper voor stationsgebouw van HERNE - Tekst ingezonden - Foto Google maps
 

NMBS verkoopt het stationsgebouw van Herne zodat dit beschermde gebouw een nieuwe bestemming kan krijgen. Het station van Herne dateert uit 1871 en is een uitzonderlijk vastgoed met originele ornamenten en een prachtige luifel uit gietijzer en glas.

 Geïnteresseerden kunnen nog tot 22 september 2017 een bod uitbrengen.
NMBS bezit veel gebouwen en terreinen die niet meer nodig zijn voor de openbare dienstverlening en in aanmerking komen voor een nieuwe invulling. Om deze gebouwen en terreinen te valoriseren, organiseert NMBS marktconsultaties.
De loketten van het stationsgebouw Herne zijn al sinds juni 2013 gesloten. De reizigers kunnen hun vervoersbewijs kopen aan de biljettenautomaat op perron 1 of via de digitale verkoopkanalen van NMBS.
Het stationsgebouw van Herne werd gebouwd in 1871 en is een typologisch uitzonderlijk goed bewaard landelijk station met nog het oorspronkelijke interieur en een luifel uit gietijzer en glas. Het bestaat uit een hoofdgebouw met woongedeelte, een wacht- en lokettenzaal, een goederenruimte en een sanitair gebouwtje. Het stationsgebouw heeft een oppervlakte van 432m² waarvan 237m² bebouwd. Op 13 november 1997 werd het op de lijst van beschermde monumenten geplaatst.
De instelprijs is vastgelegd op 235.000 euro. De verkoop verloopt via schriftelijke biedingen. De hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar. Kandidaat-kopers kunnen een inschrijvingsformulier aanvragen via gert.peyskens@nmbs.be of via tel. 0490 65 17 17. Ook een plaatsbezoek is mogelijk na afspraak.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief