HERNE – Voortaan kunnen sport-, jeugd- en cultuurzalen online voorbehouden worden

HERNE – Voortaan kunnen sport-, jeugd- en cultuurzalen online voorbehouden worden

Online_reserveren
HERNE – Voortaan kunnen sport-, jeugd- en cultuurzalen online voorbehouden worden - © Deschuyffeleer
 

Verenigingen en burgers kunnen voortaan de beschikbaarheden van de gemeentelijke sport-,  jeugd-en cultuurzalen online raadplegen en reserveren. Herne sloot hiervoor een samenwerkingsakkoord af met de firma TicketGang uit Hever. Die firma ontwikkelde al in 2014 samen met enkele gemeenten een online zaalreservatiemodule. Ook andere gemeenten in het Pajottenland zijn reeds klant bij TicketGang voor deze toepassing.

De betrokken locaties zijn
  • Polyvalente feestzaal – Markstraat 17, Sint-Pieters-Kapelle. Polyvalente zaal met een oppervlak van 160 m² uitgerust met een bar en keuken.
  • Dominicanessenklooster – Heilige Geeststraat 22-24, Herne. Het klooster heeft verschillende lokalen ter beschikking: grote zaal met keuken, 2 kapellen en 2 leslokalen. De kloostertuin is toegankelijk bij het gebruik van de grote zaal.
  • Sporthal De Hernekouter – Hernekouter 1, Herne. Het sportcomplex bestaat uit een sportzaal, een polyvalente zaal, een cafetaria, 6 grote kleedkamers en 4 kleedkamers voor scheidsrechters.
  • Jeugdhuis Kont1er – Centrum, Herne
Een extra service
“Herne ziet de online zaalreservatiemodule als een extra service voor de verenigingen en de burgers”, zegt schepen van informatie Lieven Snoeks. “Zo hoeven zij niet meer te bellen voor vrije zaaluren en -dagen. Men kan nu 24u op 24u kijken wanneer de zalen vrij zijn en volledig online een zaal aanvragen voor een babyborrel, een vergadering of een feest”.
De medewerkers van de dienst Vrije Tijd beheren online de zalen en keuren de online aanvragen goed. De module werkt met geautomatiseerde mailberichten voor de aanvrager. De gebruikers hebben een account in het systeem waarbij zij al hun reservaties en facturen kunnen opvolgen.
“Ook de sportzalen zullen online aan te vragen zijn”, gaat schepen van sport Patrick De Vos verder. “De sportdienst zal eerst de vaste kalenders inbrengen en nadien kunnen verenigingen online nog bijkomende trainingsdata of wedstrijden reserveren”.
Op www.herne.zaalreservatie.be kunnen de verenigingen en de burgers derhalve vanaf nu terecht om de beschikbaarheden te consulteren van zowel het dominicanessenklooster, het jeugdhuis, de polyvalente feestzaal en de sporthal. De eerste keer dient de aanvrager wel zijn of haar gegevens te registreren. Burgers kunnen onmiddellijk een zaal reserveren. Verenigingen dienen evenwel vooraf een account aan te maken die de gemeente dan eerst nog dient goed te keuren.
Infosessie voor verenigingen
Op dinsdag 27 juni om 19u in het gemeentehuis zijn alle Hernse verenigingen alvast welkom voor een toelichting over de werking van Ticketgang.
Meer info bij het diensthoofd Vrije Tijd en tevens sportfunctionaris via franciska.dekens@herne.be (02/397.11.64).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief