HERNE – ‘Vlaanderen feest!’ en Herfelingen feest uiteraard maar al te graag mee

C21

HERNE – ‘Vlaanderen feest!’ en Herfelingen feest uiteraard maar al te graag mee

Aankondiging
HERNE – ‘Vlaanderen feest!’ en Herfelingen feest uiteraard maar al te graag mee - © Deschuyffeleer
 

‘Vlaanderen feest!’, het initiatief voor het feest van de Vlaamse gemeenschap op 11 juli, vormt ook dit jaar opnieuw de aanzet voor de dorpsgemeenschap van Herfelingen om flink mee te feesten. Dat gebeurt dan traditioneel aan de hand van een gezellig ‘buurt- en dorpsfeest’, dat dit jaar plaats vindt op zondag 2 juli vanaf 13u30 aan de kerk.

“Die dag willen wij alle straten van ons dorp verenigen door hen uit te dagen op onder meer een petanque-happening”, licht coördinator Lutgarde Cochez toe. “Wij verwachten van de deelnemende straten dat zij hiervoor één of meerdere ploegen samenstellen, die telkens bestaan uit drie personen met een minimum leeftijd van 16 jaar. Het komt er dan op aan de ballen zo dicht mogelijk bij het mikballetje te gooien en zo de tegenstanders uit te schakelen. Wie overblijft en wint mag dan een gans jaar prat gaan op de titel van Kampioenenstraat van Herfelingen. Ambiance en spanning zijn zo alleszins opnieuw gegarandeerd”.
Naast het petanquen is er ook nog een optreden van de plaatselijke fanfare ‘De Ware Broeders’. En uiteraard kunnen op deze ontspannende namiddag voor het bevorderen van de sociale cohesie in het dorp ook hier en daar een hapje en een koel drankje niet op het appel ontbreken.
Het inschrijvingsgeld voor het petanquen, dat start om 14u, bedraagt 5€ en daar is een consumptie inbegrepen.
Meer info en liefst vooraf inschrijven bij Lutgarde Cochez (0474/53.25.59).    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief