HERNE – Georges Snel (101) overleden

C21

HERNE – Georges Snel (101) overleden

Georges_snel_1916-2017
HERNE – Georges Snel (101) overleden - T Deschuyffeleer

In het woon- en zorgcentrum De Zwaluw in Vollezele is Georges Snel gisteren komen te overlijden. Met zijn 101 jaar was hij de oudste inwoner van Herne en allicht ook het oudste partijlid van de sp.a. Vorig jaar nog vierde hij bijzonder kwiek zijn 100ste verjaardag en werd hij hiervoor door het gemeentebestuur gehuldigd. En voor een afzonderlijke viering in de schoot van de plaatselijke partijafdeling zakte toen zelfs sp.a-voorzitter John Crombez af naar Herne.

Georges was oudstrijder van 1940-1945 en tevens een immer fervent lid van de plaatselijke afdeling van de sp.a, waarin hij ook geruime tijd een bestuursfunctie bekleedde. Tot voor enkele maanden woonde hij nog alleen in zijn woning aan de Ekkelenbergstraat en stond hij ook nog in voor het onderhoud van zijn moestuin.
De overledene werkte enkele jaren terug ook mee aan de film ’Oorlogsgetuigenissen uit Herne’ van de plaatselijke culturele kring ‘Hernia’, waarin een belangrijk stuk oorlogsgeschiedenis werd vastgelegd aan de hand van de getuigenissen van de toen nog vijf overgebleven plaatselijke oudstrijders, waaronder Georges. 
De uitvaartdienst heeft plaats op zaterdag 1 juli om 11u30 in de aula van het funerarium Luypaert, gevolgd door de uitstrooiing van de assen op de begraafplaats in Herne.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief