HERNE - Sommige garageverkopers maken er een echte ‘stock-americain’ van

C21

HERNE - Sommige garageverkopers maken er een echte ‘stock-americain’ van

1
HERNE - Sommige garageverkopers maken er een echte ‘stock-americain’ van - © Deschuyffeleer
 
Collage_garageverkoop
HERNE - Sommige garageverkopers maken er een echte ‘stock-americain’ van - © Deschuyffeleer
 

Door het groot aantal bezoekers leverde de inmiddels 4de garageverkoop, een initiatief van het gemeentebestuur in samenwerking met de cultuurraad, ook deze keer flink wat leven in de brouwerij en een uitgesproken portie buurtgezelligheid op. Volgens de inschrijvingen zouden in 44 verschillende straten goed 132 deelnemers aan de garageverkoop hebben deelgenomen. Wie echter op zondagnamiddag door het Groene Kwadrant zigzagde kon evenwel niet anders dan vaststellen dat er ook nog op vele niet aangekondigde adressen heel wat uitgestald lag.

Ook echte curiosa
Ook de garageverkoop kent een evolutie. Daar waar de deelnemers van het eerste uur zich eerder schuw gedroegen en hun aanbod eerder beperkt bleek te zijn, maken velen er thans een leutige bedoening van waarbij ook de kinderen, buren, vrienden en kennissen mee mogen genieten. De hoofdingrediënten van de verkoop blijven speelgoed, allerhande kledij, strips en jeugdboeken en alles wat maar wieltjes heeft. Dit neemt niet weg dat er op sommige adressen wel degelijk ook de mogelijkheid wordt geboden om nu juist die curiosa te vinden waar men al jaren naar zoekt.
Een garageverkoop is en blijft een eenvoudige en originele manier om tweedehandsspullen aan de man of vrouw te brengen en die spullen zo een tweede of zelfs een derde leven te bezorgen. Ook dit jaar waren het niet alleen de garages die als occasionele verkoopplaats dienst deed. Met het toch wel verrassend goede weer kwamen op vele plaatsen ook de voortuin, de oprit, de partytent of zelfs de parasol er bij te pas.
Veel verkoop in straten met veel deelnemers
Net zoals bij de vorige edities werd ook deze keer de regel bevestigd dat in straten waar veel deelnemers te vinden zijn ook veel verkocht wordt. Blijkbaar hebben de kandidaat-kopers een voorkeur voor centra en eerder grote wegen waar meerdere koopgelegenheden op korte afstand te vinden zijn.
Volgens de standhouders kan het kooppubliek opgedeeld worden in drie groepen. Een eerste groep zijn de inwoners van de gemeente zelf. Zij vinden het leuk om van hier naar daar te wandelen of te fietsen en indien een opportuniteit zich voordoet hier of daar graag een graantje mee te pikken. Een tweede groep zijn de vermomde antiquairs die zich als gewone bezoekers voordoen. Dit zijn de vroege vogels die heel snel beoordelen of er iets interessants te kopen valt of niet. Recent is er ook nog een derde bijzonder actieve groep bijgekomen. Dit zijn dan de bezoekers die komen van uit het Brusselse of uit de Waalse steden. Het gaat doorgaans om mensen van buitenlandse afkomst die op een georganiseerde manier systematisch alle garageverkopen afschuimen om er spullen aan een appel en een ei  op de kop te tikken en deze spullen dan weer via het internet of op ruil- en rommelmarkten door te verkopen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief