HERNE – Bibnick met voorleesmoment en veel speelgenot

HERNE – Bibnick met voorleesmoment en veel speelgenot

Img_1616
HERNE – Bibnick met voorleesmoment en veel speelgenot - © Deschuyffeleer
 
Img_1618
HERNE – Bibnick met voorleesmoment en veel speelgenot - Met de zussen Ingrid en Kathy Vandekerckhove, Claudia Deschuyteneer (Bib) en Lies De Bodt ((Jeugddienst Herne) - © Deschuyffeleer
 
Img_1620
Ingrid Vandekerckhove - © Deschuyffeleer
 
Sfeerbeelden
Sfeerbeelden eerste Bibnick - Foto's ingezonden
 
20170628_161334
HERNE – Bibnick met voorleesmoment en veel speelgenot - .... ook dat hoort er bij! - Foto ingezonden
 

In het Dominicanessenklooster waren het de openbare bibliotheek Petrus Naghel en de gemeentelijke jeugddienst die met hun voorleesfeestje zorgden voor een stijlvolle afsluiter van het schooljaar. Voor de Bibnick hadden zij noch kosten, noch moeite gespaard. Alles was tot in de puntjes voorbereid om de kinderen te verwelkomen voor een leuke, knusse en aangename namiddag. De reden waarom de opkomst niet zo bijster hoog lag was zonder twijfel te vinden bij het miezerige weer dat pas goed in de late namiddag plaats maakte voor de zon.

“Veel volk of niet, niet getreurd”, was sowieso het uitgangspunt van kinderboekenauteur Ingrid Vandekerckhove die vanuit Sint-Joris-Winge het Groene Kwadrant kwam opzoeken om voor te lezen uit eigen werk. Pakweg drie jaar geleden sloeg Ingrid de weg in als auteur van kinderboeken. “Schrijven in het algemeen is altijd al een passie geweest. Nu wat mijn kinderboeken betreft had ik zoiets van ‘als ik het nu niet doe, doe ik het nooit meer’. Het begon allemaal met ‘Super’, het verhaal van Felix en Lotte die helemaal alleen opgesloten geraken in een warenhuis hetgeen dan ook leidt tot een feest dat uitmondt in een grappig en spannend avontuur”.
Gezien het succes en op vraag van de uitgeverij kreeg ‘Super’ er mettertijd nog een paar volgelingen bij. Ook in die boeken beleven Felix en Lotte dan telkens heel verrassende en spannende momenten.
Tijdens het voorleesmoment wist de auteur de kinderen op een fantasierijke manier te boeien met verhaaltjes waarbij hun verbeelding meer dan eens op hol sloeg en waarbij ook de goesting van het jong volkje om een kinderboek te lezen ten volle werd geprikkeld.
Het voorleesmoment van Ingrid Vandekerckhove was bovendien ook de perfecte aanloop naar het speel- en picknickgedeelte met animatie voor elk kind wat wils. Wat smullen, wat drinken, een gezelschapsspelletje, tekenen, kleuren, … Dat alles was voor de kinderen ruim voldoende om er samen de spanning in het houden en er een heel fijne namiddag van te maken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief