HERNE – Restafaval wordt tijdens de vakantiemaanden wekelijks opgehaald!

C21

HERNE – Restafaval wordt tijdens de vakantiemaanden wekelijks opgehaald!

Afval_zomer_2017
HERNE – Restafaval wordt tijdens de vakantiemaanden wekelijks opgehaald - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus wordt het restafval ( de oranje huisvuilzakken) wekelijks opgehaald in plaats van om de 14 dagen. Met die maatregel wil het gemeentebestuur geurhinder voorkomen in en rond woongelegenheden.

Zeker tijdens de warmste periode van het jaar en in volle verlofperiode blijken de veertiendaagse ophalingen een doorn in het oog te zijn van de inwoners. Dit kwam ook tot uiting in de resultaten van de recente CD&V-enquête over de toekomstvisie voor de gemeente. Door kort op die resultaten in te spelen scoort de bestuursploeg van burgemeester Kris Poelaert nu meteen een quick win en geeft zij aan de verzuchtingen van de inwoners ter harte te nemen.
Door de feestdag van de Vlaamse gemeenschap op dinsdag 11 juli is de gebruikelijke ophaling wel verschoven naar woensdag 12 juli. Bij dit alles is het ook nuttig om weten dat er op dinsdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart) en de daaropvolgende weekdagen zelfs helemaal geen ophaling is.
De ophaling van de lichtblauwe PMD-zakken behoudt ook tijdens de vakantiemaanden wel het regime van de tweewekelijkse ophalingen op dinsdag. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief