HERNE – SPH Crescendo zoekt feestburgemeester voor zijn jaarlijkse grootse rommelmarkt

HERNE – SPH Crescendo zoekt feestburgemeester voor zijn jaarlijkse grootse rommelmarkt

Burgemeester_voor_1_dag_aankondiging
HERNE – SPH Crescendo zoekt feestburgemeester voor zijn jaarlijkse grootse rommelmarkt - © Deschuyffeleer
 

SPH Crescendo, de jeugdwerking van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving, organiseert op zaterdag 5 augustus vanaf 18u30 tijdens de barbecue van de plaatselijke afdeling van de Landelijke Gilde in en rond de polyvalente feestzaal de eerste feestburgemeestersverkiezing van Sint-Pieters-Kapelle. De verkozene mag dan tijdens de grootse jaarlijkse rommelmarkt van SPH Crescendo op zondag 3 september voor één dag symbolisch de sleutels van het dorp ontvangen uit de handen van burgemeester Kris Poelaert.

“Elke inwoner van Sint-Pieters-Kapelle en leden van alle verenigingen van het dorp zijn welkom op onze eerste feestburgemeestersverkiezing en kunnen zich kandidaat stellen”, licht voorzitter Mike Similon toe. “De kandidaten zullen verschillende opdrachten dienen uit te voeren. Het ligt dan ook in onze bedoeling zoveel mogelijk mensen van Sint-Pieters-Kapelle bij de zaak te betrekken om dan zo voor hun favoriete kandidaat te kunnen stemmen. Hierbij nodigen wij dan ook graag alle belangstellenden op aanwezig te zijn bij de verkiezing en zich eventueel kandidaat te stellen”.
“De winnaar wordt dan tijdens onze inmiddels al vijfde grootse rommelmarkt op zondag 3 september aangesteld als feestburgemeester van het dorp. Hierbij krijgt hij of zij dan de sleutel van het dorp evenals de burgemeesterssjerp uit de handen van burgemeester Kris Poelaert. Na deze dag wordt de  feestburgemeester voor het ganse daaropvolgende jaar peter of meter van onze vereniging en mag hij of zij gratis naar onze activiteiten komen. Van de feestburgemeester wordt ook verwacht dat hij die zondag onze feestelijkheden opent en er de ganse dag aanwezig is”, sluit de voorzitter zijn toelichting af.
Met zijn nieuw initiatief levert SPH Crescendo andermaal een bijdrage tot het aanzwengelen van het dorpsleven in het anders zo rustige Sint-Pieters-Kapelle. De grootse rommelmarkt, intussen al toe aan zijn vijfde editie , kent alsmaar een stijgend succes en het idee van het aanstellen van een feestburgemeester die dag kan de aantrekkelijkheid van het gebeuren alleen maar nog hoger stuwen.
Meer info op www.uwfanfare.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief