HERNE – Bloedgevers meer dan hartelijk welkom

HERNE – Bloedgevers meer dan hartelijk welkom

Bloedafname_herne_juli_2017
HERNE – Bloedgevers meer dan hartelijk welkom - © Deschuyffeleer
 

De eerstkomende bloedafname in de schoot van de Vriendenkring van de Vrijwillige Bloedgevers van het Rode Kruis van Herne gaat door op donderdag 20 juli van 18 tot 21u in de refter van de basisschool Markevallei van het Gemeenschapsonderwijs in de Grotestraat.

In het kader van de actie van het Rode Kruis ‘wie vervangt mij ? ‘ is de vriendenkring dan ook naarstig op zoek naar nieuwe donoren. Alle personen tussen de 18 en 65 jaar, die in goede gezondheid verkeren komen daarvoor in aanmerking. Nieuwkomers zijn dan ook meer dan welkom.
In de vakantiemaanden kampt het Rode Kruis door allerlei omstandigheden af en toe met een tekort aan bloeddonoren. Daarom ook worden er geregeld campagnes opgezet om nieuwe donoren aan te trekken. Zo ook in Herne waar de Vriendenkring nu voor de eerstkomende bloedafname bijzonder uitkijkt naar nieuwe donoren.
 “Wij staan er niet vaak bij stil hoe belangrijk bloed voor een mens wel is”, is het uitgangspunt van secretaris Etienne Van Schandevijl. “De meeste mensen vinden het maar logisch dat het  zomaar voorradig is. Uiteindelijk is dat niet zo! Er gaat veel werk en moeite aan vooraf en dankzij de onbaatzuchtige inzet van vele trouwe donoren worden dagelijks levens gered. Iedere zomer is er een tekort aan bloed, daarom dan ook deze oproep om zeker bloed te komen geven” De nieuwe bloedgevers dienen zich wel te voorzien van hun identiteitskaart.
De Vriendenkring staat alleszins zoals steeds klaar met een lekker hapje, een versterkend drankje en een klein doch bijzonder welgemeend bedankje.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 21 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jun 2018

archief