HERNE – In en rond het parochielokaal een hoogdag met wandelen, fietsen en een hoog showgehalte

C21

HERNE – In en rond het parochielokaal een hoogdag met wandelen, fietsen en een hoog showgehalte

Affiche_15_aug
HERNE – In en rond het parochielokaal een hoogdag met wandelen, fietsen en een hoog showgehalte - © Deschuyffeleer
 

Op dinsdag 15 augustus op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart steken de plaatselijke afdeling van Pasar en fietsclub ’t Draisineken terug gezamenlijk hun schouders onder een recreatief dagvullend programma met fiets- en wandeltochten en een heus schlagerfestival. Draaischijf van het ganse gebeuren wordt opnieuw het parochiaal centrum in de Lindestraat15.

Zowel fietsers als wandelaars zijn welkom van 8u tot 16u terwijl de zanganimatie van start gaat om 13u30. De parcours in en rond het Groene Kwadrant  staan open zowel voor individuelen als voor families als voor clubs.
De oude watermolens op de Mark staan dit jaar centraal
De fietshappening met zijn uitgepijlde fietslussen van 25, 60 en 75 km loopt langs De Mark,  een zijriviertje van de Dender dat ontspringt op de grens tussen de Henegouwse gemeenten Opzullik (Silly) en Edingen en  vervolgens zijn weg baant door de Vlaams-Brabantse gemeenten Herne en Galmaarden en het Oost-Vlaamse Viane om dan terug  in het Henegouwse Deux-Acres uit te monden in de Dender.  Op de Mark zijn thans nog 8 overblijvende watermolens te vinden. Het dorp Mark bij Edingen is naar de rivier genoemd.
Twee gezamenlijke ritten onder begeleiding starten om 8u30. Rit 1 is goed voor zo’n 75 km. Er wordt gefietst aan zo’n 27 km/uur.  Rit 2 of ‘De ladies-tour’ houdt het bij 60 km aan 23 km/uur.
De fietsparcours zijn ook toegankelijk voor e-bikes.
Wandelen in het Pajottenland
De wandelaars dan weer kunnen hun gading vinden in uitgepijlde natuurwandelingen van 5, 10 en 15 km doorheen het typische Pajotse landschap met zijn uitdagende glooiingen, zijn prachtige vergezichten en zijn fraaie rustgevende natuur.  
Aan de laatste Pasar-avondwandeling ‘Met de Dominicanessen langs de taalgrens’ op 21 juli namen meer dan 140 stappers deel, ook al een pluim op de hoed voor de organisator en lokale Pasar-verantwoordelijke Luc Roosens.
Schlagerfestival
“Het schlagerfestival bedient niet alleen de liefhebbers van het genre op hun wenken maar voor de fietsers en de wandelaars is het ook de ideale gelegenheid om eventjes te verpozen na de geleverde inspanningen”, geeft organisator Luc Roosens nog aan. “Het wordt op gang getrapt om 13u30 en loopt non-stop door tot 18u. Onder leiding van zanger en moderator Gino Verano treden dan op  Marc Tompson,  Noella, Aissa  het zangduo Kevin & Romina, Melanie Bonfitto en John Willkins die een tribute to Will Tura brengt".      
De inkom is gratis.   
INFO : Roosens Luc 0476/21.05.45  of via roosens.luc.velos@telenet.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief