HERNE – Gino d’Hoekers verkozen als feestburgemeester

HERNE – Gino d’Hoekers verkozen als feestburgemeester

1_feestburgemeester_2017__16_
HERNE – Gino d’Hoekers verkozen als feestburgemeester - © Deschuyffeleer
 
2_feestburgemeester_2017__13_
HERNE – Gino d’Hoekers verkozen als feestburgemeester - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_2017__4_
HERNE – Gino d’Hoekers verkozen als feestburgemeester - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_2017__12_
HERNE – Gino d’Hoekers verkozen als feestburgemeester - © Deschuyffeleer
 
Feestburgemeester_2017__19_
HERNE – Gino d’Hoekers verkozen als feestburgemeester - Mike Similon © Deschuyffeleer
 

SPH Crescendo, de jeugdwerking van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving in Sint-Pieters-Kapelle, kent haar feestburgemeester voor het kermisweekend van begin september. De verkiezing die openstond voor alle inwoners en leden van verenigingen van het dorp leidde uiteindelijk tot de aanstelling van Gino D’Hoekers. Hij won het pleit van Isabelle Pulinx en Alexis De Geyter.

Een dorpsfiguur
Trots, geëngageerd en waardig neemt Gino zich voor tijdens het kermisweekend van begin september de feestburgemeesterssjerp te dragen en de hem toebedeelde taken plichtsbewust uit te voeren. De verkozene ontvangt dan daartoe symbolisch uit de handen van burgemeester Kris Poelaert de sleutels van het dorp. Gino is een echte dorpsfiguur. Hij is lid van de Schuttersgilde, actief aanwezig op het merendeel van de activiteiten in het dorp en ook geen onbekende in het dorpscafé ‘t Sint-Pietershof.
Alle inwoners van Sint-Pieters-Kapelle en leden van alle verenigingen van het dorp waren welkom op de allereerste feestburgemeestersverkiezing. Die ging door tijdens de jaarlijkse barbecue van de plaatselijke afdeling van de Landelijke Gilde die voor de gelegenheid dan ook mocht rekenen op uitzonderlijk veel bezoekers. Heel vaak zijn de Landelijke Gilde en de fanfare aangewezen op elkaars hulp bij de organisatie van hun evenementen. Mark Janquart, de voorzitter van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving, is dan ook telkenmale bijzonder gelukkig met deze occasionele samenwerking en nu ook zeker met de gastvrijheid die de gilde hen aanbood voor de verkiezingen van de feestburgemeester.
Verkiezingskoorts laaide hoog op
Het pad naar de verkiezingsfinale was geen doetje voor de kandidaten. Zo waren er ook in het kleine Sint-Pieters-Kapelle fricties die bij momenten deden denken aan een mini-afgietsel van toestanden die ook Hilary Clinton en Donald Trump uit hun slaap hielden. Om zijn afkeuring voor al die heisa te laten blijken wierp de gedoodverfde kandidaat-burgemeester Luc Roobaert daags voor de verkiezing zelfs de handdoek in de ring.
In de uiteindelijke rush naar de titel kregen de kandidaten nog allerlei opdrachten te vervullen met onder meer het voordragen van een gedicht, het uitvoeren van een praktische proef, quizen, een vrije minuut invullen en enkele vragen beantwoorden. Die proeven moesten dan uiteindelijk de reden van de kandidatuurstellingen blootleggen. Uiteraard stond de kennis van het dorpsleven hierbij centraal.  De jury bestond uit burgemeester Kris Poelaert, Christiane Lumens oftewel ‘Bobonneke’ en Lut Desmecht. Naast het tellen van de stemmen dienden zij ook de prestaties van de kandidaten te beoordelen. Het geheel werd kundig door presentator Jan Heyvaert in goede banen geleid.
Het dorpsleven aanzwengelen
Zoals vooropgesteld wordt feestburgemeester Gino tijdens de inmiddels al vijfde grootse rommelmarkt op zondag 3 september dan ook aangesteld als spilfiguur van het dorp. Ook na het kermisweekend zit de taak van Gino er echter niet op. Het ganse daaropvolgend jaar dient hij het peterschap bij de activiteiten van de fanfare waar te nemen. Ook in die zin wordt van hem dan een tastbare steun verwacht.
Met zijn nieuw initiatief levert SPH Crescendo, met de 20-jarige Mike Similon als voorzitter, andermaal een bijdrage tot het aanzwengelen van het dorpsleven in het anders zo rustige Sint-Pieters-Kapelle. Het idee van het aanstellen van een feestburgemeester dient dan ook in die zin te worden gezien.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief