HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans gouden huwelijksjubilarissen.

HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans gouden huwelijksjubilarissen.

Img_2066
HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans gouden huwelijksjubilarissen - © Deschuyffeleer
 
50_jaar_getrouwd_jeanine_en_jacques___19_
HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans gouden huwelijksjubilarissen - © Deschuyffeleer
 
50_jaar_getrouwd_jeanine_en_jacques___8_
HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans gouden huwelijksjubilarissen - © Deschuyffeleer
 
50_jaar_getrouwd_jeanine_en_jacques___10_
HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans gouden huwelijksjubilarissen - © Deschuyffeleer
 
Img_2052
HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans gouden huwelijksjubilarissen - © Deschuyffeleer
 
Img_0143__1077_x_807_
HERNE - Jacques Bourgenon en Jeannine Berckmans - 5 augustus 1947 - © Deschuyffeleer
 

Exact 50 jaar na hun huwelijk vierden Jacques Bourgenon (71 ) en Jeannine Berckmans (70) voluit het bestaan van hun gouden bruiloft. Op 5 augustus 1967 gaven zij immers elkaar het ja-woord in Galmaarden. In restaurant Castel werden dan ook blijgezind de voeten onder de tafel geschoven. Meer dan honderd familieleden en vrienden mochten mee het glas heffen. Zij wensten de jubilarissen alvast nog vele gelukkige huwelijksjaren toe. Beiden zijn bekende en bijzonder gewaardeerde personen in het socio-cultureel leven in de gemeente.

Café-dancing Commando
Jeannine is van geboorte van Bever maar bracht haar jong leven vooral in Galmaarden door. Jacques was een jongeman van Edingen. Zoals voor vele jongelingen uit de regio was ook café-dancing Commando in Tollembeek indertijd de wekelijkse plaats van afspraak. Het was dan ook hier dat het liefdesverhaal van Jeannine en Jacques opborrelde en zich na enige tijd bezegeld zag met hun huwelijk.
Al vrij jong was Jacques in de bedrijfswereld actief in de sector van de ‘advertising and sales promotions’. Zo was hij een aantal jaren actief in een reclamebureau om daarna zijn diensten aan te bieden aan Beauknecht, de toenmalige grote Duitse fabrikant van huishoudelijke apparatuur die in de jaren tachtig samen met nog andere merken werd overgenomen door het Amerikaanse concern Whirlpool. In de late jaren ‘80 liet Jacques de huishoudapparatuur voor wat ze was en zocht hij zijn heil in de automobielsector. Zo belandde hij bij BMW. Eén van de destijds innovatieve ideeën waar hij toen mee voor tekende - en dat thans nog steeds van toepassing is - was de actie waarbij vanuit het moederhuis voor elke concessionaris een marketingplan werd uitgewerkt. In 2009 ging Jacques met pensioen.
Tot 1998 vervulde ook Jeannine een administratieve taak. Zij was te vinden in het bankwezen. Een job die zij echter vaarwel zei om op 51 jaar op prepensioen te gaan. Zo stond zij verder niet alleen in voor het huishouden maar nam zij ook de verzorging ter harte van haar bejaarde moeder die vorig jaar is komen te overlijden. Intussen ruilde het echtpaar ook Galmaarden in voor Herne. In 1995 kozen zij er immers voor verder hun wel en wee te delen in de Liezebeekwijk.  
In 1969 werd zoon Olivier geboren. Die stapte op zijn beurt in het huwelijksbootje met Leslie en beiden zorgden met Jilco (12) en Kiana (11) alvast voor twee flinke kleinkinderen.
Druk in de weer met Vief
Dat Jeannine in de gemeentelijke politiek in Herne terechtkwam is zoals ze zelf aangeeft “meer toeval dan gewild.” Nu toch al drie legislaturen geleden waren het Nestor Cochez en Jacques Reygaert die heel graag Jacques in hun politieke familie van de toenmalige VLD zouden zien worden opgenomen. Gezien het contract met zijn werkgever dit niet toeliet werden de pijlen uiteindelijk afgevuurd in de richting van Jeannine. “Ik was toen 52 jaar, de zoon was het huis uit en misschien was dit wel een manier om mijn vrije tijd nuttig te spenderen”, geeft zij hieromtrent te kennen. Zo gezegd en zo gedaan. In een eerste legislatuur werd Jeannine OCMW-raadslid (VLD) en in de daaropvolgende legislatuur gemeenteraadslid voor de Open Vld en dit samen met Nestor Cochez en Thierry Deblander.
Nu toch weer al acht jaar is ook Jacques gepensioneerd, maar zeker niet inactief. Zowel hij als zij zijn beiden, met ieder specifieke taken, druk in de weer met Vief. Dat de Vief-afdeling Herne bloeit is grotendeels en vooral te danken aan de inzet van voorzitter Jeannine en van haar rechterhand Jacques. Nu toch al 12 jaar geleden werd Jeannine voorzitter van wat toen de Liberale Bond der Gepensioneerden werd genoemd. Samen met het bestuur zagen zij door hun tomeloze inzet in die 12 jaar het ledenaantal gestaag groeien van zo’n 50 toen naar 130.
Eén grote familie
Op bijgaande foto prijkt de familie Borgenon-Berckmans met zoon Olivier en schoondochter Leslie samen met de kleinkinderen Jilco en Kiana. Daarenboven heeft Jeannine vijf zussen en een broer. Jacques van zijn kant heeft 2 broers. Samen met hun respectievelijke partners zorgden die allen samen voor 19 neven en nichten waarvan er ook al velen inmiddels samen met een partner zorgen voor 26 achterneven of achternichten. Dat maakt in totaal dan ook alleszins één grote familie!
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 21 jul 2018
Marc Colpaert | 16 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018

archief