Weldra een tweede kubus in de HERNSE kouters

Weldra een tweede kubus in de HERNSE kouters

Img_2012
Weldra een tweede kubus in de HERNSE kouters - © Deschuyffeleer
 
Img_2139
OCMW-raad maandag 7 augustus met voorzitter Carina Ricour, secretaris Patrick Sergooris en de raadsleden Ann Deleye, Franz Hegemann, Annie Meulenijser, Brent Roobaert, Marc Vanaudenhove, Arlette Vierendeels (Wini Caers, Guido Van Cutsem) - © Deschuyffeleer
 
Nik_6030
Weldra een tweede kubus in de HERNSE kouters - © Deschuyffeleer
 
Nik_6043
Weldra een tweede kubus in de HERNSE kouters - © Deschuyffeleer
 

Goed een jaar geleden verbaasde het Hecht Herne-team, gesponnen rond Frank Nevens en geruggensteund door het gemeentebestuur, wandelend en fietsend Herne met een houten constructie met zicht over de Aerebeekvallei en het centrum van de gemeente. Sindsdien treedt die ‘kubus’ er op als landmerk, dit is een markant punt in een landschap, en draagt zo bij aan de uitstraling van het Groene Kwadrant. Die constructie krijgt er de komende maanden alleszins een broertje bij. Op de jongste OCMW-raad werd daartoe het licht op groen gezet.

Waarom de tussenkomst van het OCMW?
Omdat Herne beslist nog veel meer moois te bieden heeft dan alleen maar de Aerebeek waren de Hecht Herne-mannen en –vrouwen naarstig op zoek naar een nieuw lapje grond voor de inplanting van een tweede landmerk. Die zoektocht liet ook het OCMW, als eigenaar van verschillende gronden in de gemeente, niet onverschillig.
Zo werd op aangeven van het OCMW nagekeken of een lapje grond in de Koecache in Kokejane in aanmerking kon komen. Draaischijf Frank Nevens zag dit wel zitten en ook de pachter van het perceel had geen bezwaar om 1 are af te staan voor de inplanting van de tweede Hernse kubus.
Op de jongste OCMW-raad mocht voorzitter Carina Ricour haar raadsleden dan ook het getekend akkoord van de huidige pachter voorleggen dat meteen maakt dat het startsein voor de oprichting van Kubus 2 kon gegeven worden. Gezien het gaat om een tijdelijke en afbreekbare constructie is er geen sprake van een ingewikkelde vergunningsprocedure. De grond blijft immers te allen tijde eigendom van het OCMW en het gebruik kan desnoods ten allen tijde opgezegd worden.  Niet alleen de kosten van de constructie maar ook die van de omgevingsaanpassingen, de omheining en de toegankelijkheid zijn voor rekening van de gebruiker. In dit geval Hecht Herne.
Voor wat de juiste locatie betreft is het niet de bedoeling dat nu reeds veel uitleg wordt gegeven. Frank Nevens en zijn ploeg nemen zich voor ten gepaste tijde de nodige informatie druppelsgewijs kenbaar te maken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief