Terug stromensen met ‘Welkom in HERNE’ aan de invalswegen

C21

Terug stromensen met ‘Welkom in HERNE’ aan de invalswegen

Img_2204
Terug stromensen met ‘Welkom in HERNE’ aan de invalswegen - Burgemeester Kris Poelaert, de schepenen Patrick De Vos en Carina Ricour, Linda Thiels (OCMW) de monitrices Tatiana Da Silva Santano en Sofie Desmet en de jongelingen van de Speelpleinwerking Timy en Jana hier bij Jules Kwadrant - © Deschuyffeleer
 
Img_2207
Terug stromensen met ‘Welkom in HERNE’ aan de invalswegen - Mister Langoor op het kruispunt Steenweg op Asse en de Mottenbergstraat - © Deschuyffeleer
 
Img_2211
Miss Badpak op de Langestraat - © Deschuyffeleer
 
Img_2214
Lady Jaarmarkt op de Grote Jaarmarktweide - © Deschuyffeleer
 
Img_2217
Big Gerard op het kruispunt Geraardsbergsesteenweg en de Geraardsbergsestraat - © Deschuyffeleer
 
Img_2220
Miss Plissé op de rotonde op de grens met Edingen - © Deschuyffeleer
 

Gelet op het succes van vorig jaar werden door toedoen van het gemeentebestuur opnieuw op zes invalslocaties opvallende stromensen neergepoot om de bezoekers op een originele manier welkom te heten in het landelijke Herne, waar de landbouw nog een uitermate belangrijke rol speelt in het instandhouden van het groen karakter van de gemeente. Met haar actie wil de gemeente overigens ook respect oproepen voor het werk van de landbouwers die nu de drukke oogst- en rooiperiode zijn ingegaan.

De stromensen werden geplaatst op zes invalswegen bij het binnenrijden van Herne. Voor de aangepaste kledij en uitrusting stonden opnieuw de kinderen van de speelpleinwerking Winnepoe in. En net zoals vorig jaar kweten zij zich onder de leiding van hun monitoren naar bestvermogen van die taak. De drie stromannen en de drie strovrouwen mogen dan ook bijzonder fier zijn op hun outfit.
Bij de eerste actie vorig jaar mochten de stromensen en hun geestelijke vaders alvast op veel sympathie rekenen. Met beperkte middelen en met de hulp van de landbouwers eisen zij ook deze keer een imminente plaats op in het gastvrij en groen uitstralingsbord van de gemeente.
Burgemeester Kris Poelaert steekt ook deze keer een pluim op de hoed van de landbouwers die hun beroep met passie blijven uitoefenen. “Ook al brengt de landbouw op sommige momenten wat hinder met zich mee zoals stro in de voortuin, modder op de weg en hinderlijk verkeer, toch staan de landbouwers steeds toch ook klaar om in geval van nood een helpende hand toe te steken aan onze inwoners. Denk hierbij maar aan de overstromingen in het verleden en aan hun inzet bij periodes van zware sneeuwval. Onze landbouwers moeten ook alsmaar aan steeds meer eisen voldoen. Het is dan ook belangrijk en fijn dat er tussen de bevolking en de landbouwers wederzijds respect is. Zowel van de burgers naar de landbouwers toe, als omgekeerd”.
“En dat Herne steevast haar groen karakter kan behouden is zeker ook te danken aan onze landbouwers”, besluit de burgemeester. Dat Herne met zijn oppervlakte van 4.463 ha alleszins leeft met de landbouw blijkt uit het nog onbebouwd zijn van 3.898 ha van zijn grondgebied, wat betekent dat in feite 88% nog grotendeels in gebruik is voor landbouw.
Zij heten u welkom: Jules Kwadrant op het kruispunt Lindestraat/Rankhove, Mister Langoor op het kruispunt Steenweg op Asse en de Mottenbergstraat, Miss Badpak op de Langestraat, Lady Jaarmarkt op de Grote Jaarmarktweide, Big Gerard op het kruispunt Geraardsbergsesteenweg en de Geraardsbergsestraat en Miss Plissé op de rotonde op de grens met Edingen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief