Voortaan ook horeca- en logieszaken aardig bediend met PAJOTTENLANDmerk

C21

Voortaan ook horeca- en logieszaken aardig bediend met PAJOTTENLANDmerk

Img_2224
Voortaan ook horeca- en logieszaken aardig bediend met PAJOTTENLANDmerk - Winnaar Terlindenhof Johan Du Bois uit Meerbeke en Christophe Debusscher(Toerisme Pajottenland en Zennevallei, coördinator Halle) en zijn collega uit Galmaarden Lutgarde De Borre - © Deschuyffeleer
 
20170819_160307
Voortaan ook horeca- en logieszaken aardig bediend met PAJOTTENLANDmerk - Carine Pletinckx, winnaar Wisteria - Foto ingezonden
 
Img_2232
Voortaan ook horeca- en logieszaken aardig bediend met PAJOTTENLANDmerk - Terlindenhof 'Bij Sofie' - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van het verkrijgen van het label ‘ambassadeur’ van het Pajottenland door de vier eerste horeca- en logieszaken in de streek werden rond elk van die zaken promotionele minizoektochten opgezet. Met dat initiatief wilden Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei ook de andere bedrijven in die sector impulsen geven om alsnog het Pajottenlandmerk aan te vragen. Momenteel mogen alvast al 36 bedrijven die merknaam dragen.

Minizoektochten
Naast volkscafé De Cam in Gooik, eetcafé Pajot Begot in Strijtem en B&B Wisteria in Herne, is café-taverne Terlindenhof in Herfelingen de vierde nieuwe zaak die met de merk- en streeknaam Pajottenland mag uitpakken. Winnaar van de zoektocht rond het Terlindenhof met als speerpunten de Terlindenkapel en het domein Ter Rijst, werd Johan Du Bois, de directeur van het Oost-Vlaams Provinciaal Centrum Volwassenenonderwijs Dender & Schelde in Ninove. Rond het B&B Wisteria, in de buurt van de Hernekouter, was het  Carine Pletinckx. Zij mochten alvast naar huis terugkeren met een uitgebreide mand streekproducten.
Merk- en streeknaam
Om het Pajottenland en de Zennevallei, hun streekproducten en hun producenten nog meer ruggensteun te bieden bundelden Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei nu toch al enige tijd terug hun krachten en tekenden zij zo voor het ontstaan van het Pajottenlandmerk. Met die nieuwe merk- en streeknaam wilden zij de plattelandseconomie stimuleren, de bekendheid van de naam Pajottenland optimaal gebruiken en het regiogevoel en de streekidentiteit versterken. Recent werd het gebruik van die merknaam uitgebreid tot de horeca- en gastenverblijven in de streek. Niet alleen producenten mogen nu de Pajottenlandmerknaam gebruiken maar ook winkels, marktkramers, B&B’s, hotels, restaurants, tavernes, bistro’s, cafés en blijkbaar zelfs organisatoren van evenementen.
Maar in feite waren het de acht stichtende Pajotse hoeve- en streekproducenten van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ‘Lekkers uit het Pajottenland’ die nu toch al meer dan vijf jaar terug aan de oorsprong lagen van het gebruik van de merknaam Pajottenland. Onder de impuls van Tania Stadsbader wilde die cvba niet alleen borg staan voor specifiek voedsel en drank uit de streek maar wilde zij met haar label ook de aandacht vestigen op het kwaliteitvolle, het ambachtelijke en de unieke smaken en texturen van de streekeigen producten. Het lag daarnaast ook nog in hun bedoeling om het accent te leggen op meer genieten, optimaal beleven en gezond leven.
Authenticiteit     
Sofie Van Belle, de gedreven uitbaatster van de landelijk gelegen café-taverne Terlindenhof, toont zich alvast opgetogen met het mogen voeren van de merk- en streeknaam Pajottenland. Haar zaak geniet vooreerst al ten volle van haar unieke ligging in een vrijwel intact gebleven Pajots landschap en dit in de onmiddellijke nabijheid van het uitgestrekt domein Ter Rijst, dat overigens de eerstkomende jaren aan een ingrijpende opknapbeurt toe is, en van de 17de-eeuwse beschermde Onze-Lieve-Vrouwkapel of nog de Ter Lindenkapel met haar achthoekig markant silhouet en haar zeldzame karakteristieke inplanting te midden van prachtige lindebomen en destijds gebouwd door de Heren van het kasteel Ter Rijst.
Streekgehecht
“Mijn zaak heeft de goedkeuring ontvangen onder meer omdat het verband met de streek er ontegensprekelijk is, ideaal gelegen is met een terras naar de Pajotse open ruimte, erkend is als fietscafé en tevens gelegen is op de voornaamste wandel-, fiets- en ruiterroutes in de streek”, duidt Sofie. “Toeristen die het Pajottenland bezoeken vertrouwen mij steevast toe dat zij uitkijken naar een authentiek café met een streekeigen aanbod. Wat zij mij ook te kennen geven is dat zij blij zijn een instelling te hebben gevonden waar zij eventjes kunnen uitblazen, onze Pajotse producten bijzonder lekker vinden en vrij veel belangstelling betonen voor onze streekbelevingen. Bovenal vinden zij ons Pajottenland ook enig mooi. Velen keren dan ook mettertijd nog eens terug”.

Café-taverne Terlindenhof is alle dagen van de week, behalve de maandag en de dinsdag, open vanaf 11u en ook op afspraak voor groepen. (02/396.38.03).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief