HERNE – Drukbezochte carwash met zomerterras van de Jonge Ware Broeders

C21

HERNE – Drukbezochte carwash met zomerterras van de Jonge Ware Broeders

Img_2416
HERNE – Drukbezochte carwash met zomerterras van de Jonge Ware Broeders - © Deschuyffeleer
 
Img_2418
HERNE – Drukbezochte carwash met zomerterras van de Jonge Ware Broeders - © Deschuyffeleer
 
Img_2419
HERNE – Drukbezochte carwash met zomerterras van de Jonge Ware Broeders - Karlien Moonens, Clio Vandenschrieck, Xenia Brancaert en Xena Derijcke © Deschuyffeleer
 
Img_2414
HERNE – Drukbezochte carwash met zomerterras van de Jonge Ware Broeders - © Deschuyffeleer
 

In het jubileumjaar naar aanleiding van het 125-jarig bestaan blijven het drukke tijden voor de Herfelingse koninklijke fanfare De Ware Broeders en haar jeugdafdeling De Jonge Ware Broeders. Zo organiseerde die laatste er nu, overigens naar jaarlijkse gewoonte, haar welgekende carwash met bijhorend zomerterras op het kerkplein.

Op die carwash was iedereen met zijn auto welkom. Voor het wassen van een gewone wagen werd 6€ ingewacht, voor een ietwat grote wagen 8€. Zo mochten de Jonge Ware Broeders tijdens hun cocktail-carwash dan ook weerom heel wat voertuigen een flinke poetsbeurt geven. Het mooie zomerweer in de namiddag verleidde tevens menig bestuurder ondertussen even te genieten van niet alleen het prima zomerzonnetje maar ook van een flink uit de kluiten gewassen cocktail op het zomerterras. Voorzitter Karlien Moonens en woordvoerster Maya Van Holder waren alleszins best tevreden met de opkomst.
Welgekomen financiële steun
De jongerenafdeling van de koninklijke fanfare De Ware Broeders telt een 40-tal jonge muzikanten. Om deze jeugdige bende op haar wenken te bedienen organiseren voorzitter Karlien en haar 5-koppig jeugdbestuur maandelijks een bijkomende activiteit zoals ijsschaatsen, zwemmen, een filmavond of bowling. Ook wordt jaarlijks tijdens het krokusweekend een uitje gepland. En om de vijf jaar kunnen de leden ook nog een buitenlands zomerkamp meepikken. Ook het Sinterklaasfeestje en het kerstzingen zijn inmiddels een traditie geworden. “Dat allemaal organiseren kost heel veel geld”, vertelt de voorzitter. “Wij vragen wel telkens een bijdrage aan de deelnemers maar de meer specifieke kosten verbonden aan al deze activiteiten proberen wij voor onze rekening te nemen”. 
“Daarenboven is het bekostigen van de lesgevers een zware opgave. Ook hier zijn de inschrijvingsgelden ontoereikend. Al genieten wij wel van enige financiële steun van onze grotere Ware Broeders, toch is de opbrengst van deze carwash-actie meer dan welgekomen”, aldus nog de gedreven voorzitter.
Nog druk najaarsprogramma
Binnenkort tijdens het weekend van 9 op 11 september verwelkomt de muziekvereniging in zijn totaliteit alvast ook iedereen die haar een warm hart toedraagt op haar jaarlijks eetfestijn. Het huisorkest zorgt daarbij voor de plezante muzikale noot. Verder wordt ook al uitgekeken naar de traditionele deelname aan de intrede van St-Niklaas en zijn gevolg in Antwerpen op zaterdag 18 november met live uitzending op Ketnet en aan het prestigieus galadiner en galabal dat zal doorgaan op zaterdag 25 november in het prachtig decor van het kasteel in het stadspark van Edingen naar aanleiding van het 125-jarig bestaan.    
Meer info via voorzitter steven.vandereeckt@telenet.be (0478/25.14.03) en jeugdvoorzitter karlien-moonens@hotmail.com (0474/25.86.50).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief