HERNE – Dominicanessenklooster zorgt voor extra cultuursubsidies

HERNE – Dominicanessenklooster zorgt voor extra cultuursubsidies

Cultuursubsiedies_2017-2018
HERNE – Dominicanessenklooster zorgt voor extra cultuursubsidies - © Deschuyffeleer
 

In juni brachten twee ambtenaren van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid een bezoek aan de gemeente Herne. Zij kwamen de eerdere intekening op de Vlaamse beleidsprioriteit voor het lokaal cultuurbeleid opnieuw evalueren. Door de positieve beoordeling en de daarbij horende erkenning van twee gemeenschapscentra brengt dit voor de gemeente dan ook een toch wel aardige verhoging van de subsidies mee.

“De eindconclusie was positief”, zegt schepen voor Cultuur Marie-Louise Devriese. “Herne voldoet aan de criteria van de regelgeving. Het bezoek overtuigde hen van het kwalitatieve cultuurbeleid in de gemeente. De verhoogde subsidie is zeker ook te danken aan het bloeiende Dominicanessenklooster, waar nu ook plaats is voor gemeenschapsvormende activiteiten”.
 
“Het Dominicanessenklooster is tot op heden al een echt succesverhaal. Hier vinden sinds 8 augustus 2015 meer en meer vergaderingen, lezingen, workshops, repetities en lessen plaats. De infrastructuur van het Dominicanessenklooster en van de polyvalente feestzaal van Sint-Pieters-Kapelle is nu dan ook erkend als gemeenschapscentrum. De gemeente zal in de toekomst alvast een beheersorgaan oprichten om die gemeenschapscentra verder uit te bouwen”, aldus nog de schepen.
 
“Door de erkenning ontvangen we vanaf nu jaarlijks een extra subsidie. Het gaat om een verhoging van 32 511€. Die extra middelen laten de gemeente toe om de werking en de infrastructuur te optimaliseren evenals een deel van de gemaakte kosten te recupereren. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat we als kleine gemeente dankzij vooral de verwerving van het klooster een kwaliteitsvol lokaal cultuurbeleid kunnen voeren”, geeft een trotse schepen Marie-Louise Devriese ten slotte nog graag mee.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020

archief