HERNE – Kamermuziek in de St-Niklaaskerk

C21

HERNE – Kamermuziek in de St-Niklaaskerk

Repro_editiepajot
Argandi Pianotrio en sopraan Anna Guerguel Repro Editiepajot
 
Editiepajot_chamber_music_festival__herne_deschuyffeleer_51
Editiepajot_chamber_music_festival__herne_deschuyffeleer__4_
Img_0095
Werner Viane Herfelingen Foto Deschuyffeleer
 
Editiepajot_chamber_music_festival__herne_deschuyffeleer__6___812_x_582_

In de Sint-Niklaaskerk in Herfelingen vindt zaterdag 14 maart om 20u een concert plaats uit het Chamber Music Festival . De organisatie van dit artistiek evenement berust in handen van Arte Amanti. 

Met een reeks van zeven kamerconcerten tracht Arte Amanti in samenwerking met gemeentebesturen en culturele verenigingen uit het Pajottenland en de Denderstreek in eerste instantie kamermuziek te promoten bij het grote publiek. Artiesten en publiek genieten samen van een sfeervol programma met een nauwe betrokkenheid en een originele en decoratieve opstelling. Het festival staat borg voor kamermuziek van topniveau gebracht door internationale artiesten die leven en werken in België. Maar liefst 19 musici uit 10 verschillende landen verlenen hun medewerking.

Voor Herfelingen staan het Argandi Pianotrio en sopraan Anna Guerguel op het programma.
Het argandi pianotrio met Blanca Arbelaez, Greet Gils, en Andrew Wise debuteerde in 2002. Argandi werd gecoacht door Hans Mannes en door Mikhail Bezverkhny. Sinds het vorig concertseizoen treden zij op samen met sopraan Anna Guerguel. Zij brengen van Mendelssohn het pianotrio nr.1 in re-klein (op.49) en Blokliederen van Sjostakovitsj

Een tweede doelstelling van Arte Amanti is jong talent van eigen bodem kansen te bieden. In de Sint-Niklaaskerk valt die eer te beurt aan de 23-jarige Werner Viane. Hij neemt de prelude voor zijn rekening. Het leven van Werner is van kindsbeen doorspekt met muziek. Gesproten uit een zeer muzikale familie, kon het niet anders dan dat hij zich op 6-jarige leeftijd aansloot bij de Hadosingers. Aanvankelijk studeerde hij notenleer, piano en cello. Aansluitend volgde hij meerdere jaren tijdens de vakantieperiodes een jazz- en popcursus van de Halewijnstichting. Hier genoot hij les van heel bekende toetsenisten. In 2004 werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de richting Art of Sound. Sinds vorig jaar studeert de sound-engineer aan het Conservatorium van Amsterdam de hoofdvakken piano (Hans Vroomans), compositie en arrangeren (Jurre Haanstra) in de afdeling jazz en lichte muziek.

Ook radio Klara en de regionale televisie zenders verlenen hun medewerking aan dit project.

Info en tickets : Dienst Cultuur 02/ 397 11 63 - Hernia 02/396 26 90 Prijs : ivv: 10 euro (kassa: 12 euro)

Overige concerten:
21 maart St-Pauluskerk Opwijk 
28 maart St-Martinuskerk Lierde
4 april St-Amanduskerk Denderleeuw
3 mei  De Bron Lede

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief