HERNE- Fondatel sp.a standpunt

C21

HERNE- Fondatel sp.a standpunt

Repro_editiepajot_fondatel_sp_a_herne

Ingevolge de hoorzitting mbt Fontatel en het artikel “Fikse investeringen voor ijzergieterijen” verschenen op www.editiepajot.com op vrijdag 20 februari ontvingen wij volgende reactie vanwege sp.a Herne.

Integrale tekst

sp.a standpunt over de Fondatel

Een staalverwerkend bedrijf en een woonwijk zijn niet te verenigen. Dat is het standpunt van sp.a Herne, ook na de informatievergadering.. "Wij kiezen dan ook voor een zo snel mogelijke stopzetting van de activiteiten en wanneer dit niet mogelijk is, voor een vaststaand uitdoofscenario op zo kort mogelijke tijd" legt Michiel De Pelsemaeker; voorzitter van sp.a Herne uit.

sp.a Herne was op de infovergadering over het staalverwerkende bedrijf de Fondatel massaal aanwezig. "Niet alleen wonen een groot aantal van onze bestuursleden in de directe omgeving van de fabriek, maar het is ook een thema dat leeft in Herne": zegt De Pelsemaeker. "Het gaat hier niet over een abstract milieuprobleem, maar over zeer duidelijk overlast en hinder voor de omwonenden. En dan spreken we nog niet over de mogelijke omgevingsvervuiling en de aantasting van de gezondheid van de omwonenden". "Daarom zijn we blij dat het gemeentebestuur heeft verklaard om kosteloos de grond in de moestuintjes van de mensen te onderzoeken" zegt Agnes Cools, bestuurslid van sp.a Herne. "We gaan met de afdeling alle gemaakte beloftes, zowel door de nieuwe eigenaars als door de gemeente zeer nauwlettend opvolgen. "In het verleden hebben wij al acties gevoerd rond de uitstoot van fijn stof van de fabriek en nog zeer regelmatig krijgen wij vragen en klachten binnen" verklaart Michiel De Pelsemaeker. "We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen en de juiste informatie te geven".

Tijdens de informatieavond bleek duidelijk dat er in het verleden zeer onzorgvuldig met het bedrijf is omgesprongen. Zelfs de nieuwe eigenaars, die nochtans geen onbekende zijn met het opkopen van bedrijven, waren verbaasd over de slechte staat van de fabrieksterreinen en het gebrek aan respect voor het milieu, de omwonenden en zelfs het eigen personeel. "We beseffen dat de firma IDE waarschijnlijk van goede wil is" zegt Michiel De Pelsemaeker. "Maar we gaan met de sp.a principieel voor een sluiting. Op de enige plaats waar in Herne nog woningen bij gebouwd kunnen worden een zware fabriek laten bestaan is onverantwoord."

Meer info Michiel De Pelsemaeker voorzitter sp.a Herne 0474/90 79 84


Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief