HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval

HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval

1_tuinfeest_st_felix_2017__8_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - © Deschuyffeleer
 
2_tuinfeest_st_felix_2017__10_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - Algemeen directeur Wouter Van Audenaerde en directeur bewonerszorg Marc Van Nieuwenhove - © Deschuyffeleer
 
3_tuinfeest_st_felix_2017__6_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - © Deschuyffeleer
 
4_tuinfeest_st_felix_2017__2_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - © Deschuyffeleer
 
4_tuinfeest_st_felix_2017__3_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - Tuinaanleg Vertica Kokejane - © Deschuyffeleer
 
4_tuinfeest_st_felix_2017__4_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - © Deschuyffeleer
 
Tuinfeest_st_felix_2017__3_
HERNE – Tuinfeest in WZC St-Felix geniet veel bijval - © Deschuyffeleer
 

Het jaarlijks tuinfeest in het woon- en zorgcentrum St-Felix in het centrum groeide eens te meer uit tot een gezellige bijeenkomst van de bewoners, hun familie, sympathisanten en de medewerkers. Het was reeds voor de 16de keer op rij dat het feest werd opgezet. Traditiegetrouw maakte de heerlijke en bijzonder verzorgde barbecue door beenhouwerij Jos Derijcke de hoofdmoot uit van het ganse gebeuren. Behoudens tijdens de kletsnatte 1ste editie mocht het feest tot op heden steeds op de mildheid van de weergoden rekenen.

Een sociaal gebeuren
“Het enthousiasme van de medewerkers, de bemoedigende woorden van de bewoners en de bezoekers en de belangeloze hulp van zovele mensen met een hart voor ons woonzorgcentrum maken ons telkenmale bijzonder blij en geven ons allen samen de kracht om dit evenement ieder jaar opnieuw te organiseren”, zegt een uitermate tevreden algemeen directeur Wouter Van Audenaerde. “Wij houden onze prijzen dan ook bewust zeer democratisch. En dat wordt zeker geapprecieerd. Voor de bewoners is het alleszins een welgekomen gelegenheid om hun familie en vrienden eens uit te nodigen. En ook onze medewerkers krijgen zo de kans elkaar eens te ontmoeten buiten het eigenlijk dienstverband. Wat ons eveneens bijzonder verheugt is dat vele familieleden van vroegere bewoners er toch blijven aan houden om jaarlijks naar het tuinfeest af te zakken. Dat is voor ons een uitermate welgekomen blijk van waardering voor onze dienstverlening”.
Modern wooncomplex
Het woon- en zorgcentrum St-Felix is een modern wooncomplex voor ouderen. In 1998 werd het gloednieuw gebouw in gebruik genomen met thans 14 woongelegenheden voor zorgbehoevende senioren en 46 woongelegenheden voor zwaar zorgbehoevende senioren. Ook zijn er 4 kamers voor kortverblijf ter beschikking. Daarnaast telt de serviceflatresidentie ook nog 13 appartementen voor 60-plussers die zelfstandig willen blijven wonen maar dit met zorggaranties en in de nabijheid van zorginfrastructuur. Voor de dienstverlening in het centrum worden thans een 60-tal medewerkers ingeschakeld.
Uitbreiding
Maar nu al staan er grootse uitbreidingsplannen op stapel. Zo beschikt St-Felix over een voorafgaande vergunning voor de realisatie van een  goed dertigtal bijkomende serviceflats wat het totaal aantal serviceflats op  meer dan 40 zal brengen. Overigens wordt de benaming ‘serviceflats’ thans officieel niet meer gebruikt maar wel vervangen door de benaming ‘assistentiewoningen’. Bovendien heeft St-Felix ook nog een voorafgaande vergunning voor de toekomstige realisatie van een aantal plaatsen plaatsen voor dagverzorging. Die zullen worden geïntegreerd in het toekomstig bouwproject, samen met de nieuwe serviceflats en het lokaal dienstencentrum.
Als alles volgens plan verloopt en de financiële haalbaarheid gewaarborgd dient de directie dit najaar nog de bouwaanvraag voor de uitbreiding in. “Na het doorlopen van de vergunningsprocedure en de aanbesteding hopen wij toekomend jaar in het najaar de werken te kunnen opstarten”, blikt algemeen directeur Wouter Van Audenaerde in de nabije toekomst. “Voor het bekostigen van onze bouwplannen zijn wij overigens op ons eigen aangewezen. Wij ontvangen geen subsidies. Als relatief klein rusthuis moeten wij trouwens ook steeds de balans voor ogen houden tussen ons aanbod en de vraag naar voorzieningen voor ouderen. Wel is het zo dat ook nog later in de toekomst bijkomende uitbreidingen mogelijk blijven”.
De uitbreidingsplannen genieten alleszins al flink wat belangstelling. Zo komen veel belangstellende ietwat jongere senioren ook wel al eens een kijkje nemen naar de mogelijkheden en de voorwaarden voor het betrekken van een nieuwe assistentiewoning.
Meer info op http://www.sintfelix.be/ of via 02/398.01.10. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 18 jun 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jun 2018

archief