HERNE - Reni Thienpondt overleden na jarenlange strijd tegen kanker

C21

HERNE - Reni Thienpondt overleden na jarenlange strijd tegen kanker

Doodsbrief_reni_thienpondt
HERNE - Reni Thienpondt overleden na jarenlange strijd tegen kanker - © Deschuyffeleer
 

In het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel in Jette is Reni Thienpondt (63) afgelopen dinsdag toch nog vrij onverwacht komen te overlijden. Zij verloor zo haar jarenlange strijd tegen een kankeraandoening. In die zin was zij de fel gewaardeerde medegrondlegger en bezielster van de Rol-Mopsen, de vereniging die zij samen met haar lotgenote en boezemvriendin Martine Ferdinand in het leven riep om allerlei activiteiten op te zetten voor Kom op tegen Kanker. Maar hun actie ging ook inhoudelijk verder. Zo zetten zij eveneens een praatgroep op voor mensen die zelf te maken met kanker of die in hun omgeving geconfronteerd worden met een persoon die getroffen is door die ziekte.

Enkele jaren terug kregen zowel Reni als Martine het verdict te horen dat zij door een kankerkwaal waren aangetast. In plaats van te berusten in hun lot gingen beide dames vanaf dan voluit voor een strijd om het tij alsnog te doen keren. Zo maakten zij lange fietstochten naar onder meer het Spaans bedevaartsoord Santiago de Compostella (2011), naar Lourdes (2012), en naar Praag (2014).  En ook sinds dat jaar hadden beiden grootse plannen voor een fietstocht naar de Klaagmuur in Jeruzalem via Vaticaanstad in Rome. Nadat de tocht eerder al enkele keren diende uitgesteld te worden wegens gezondheidsproblemen trok Martine Ferdinand enkele weken geleden er alleen op uit voor die tocht. Zij genoot hierbij de volle steun van Reni die intussen een nieuwe behandeling diende te ondergaan. En die is Reni nu niet meer te boven gekomen.
De jongste jaren waren Reni en Martine aanhoudend druk bezig met het opzetten van allerlei activiteiten ten voordele van Kom op tegen Kanker. Praatavonden, fiets- en wandeltochten,  een kunstveiling, spinnen en nog zo veel meer waren de kapstokken hiervoor. Mettertijd kregen zij ook de medewerking van Veerle Van de Steen en Bertje Stoffels om de acties van de Rol-Mopsen daadwerkelijk mee te dragen. Deze acties kregen dan ook veel weerklank. Zo werden zij onder meer gevolgd door Cath Luyten en haar ploeg van Eén.  
Door het toch wel plots overlijden van Reni heeft Martine Ferdinand inmiddels besloten haar tocht naar Jeruzalem af te breken en terug te keren naar Herne om er de uitvaartdienst van haar allerbeste vriendin te kunnen bijwonen. Die uitvaartdienst gaat door op zaterdag 23 september om 10u in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum. Er is vooraf op woensdag 20 september van 18u tot 19u30 gelegenheid tot een laatste groet in het funerarium Luypaert in de Scherpstraat.
Reni werd door de gemeenteraad van Herne op 4 juli 2007 benoemd als directrice van de gemeentelijke basisschool “de Regenboog” in Herfelingen en dit met ingang van 1 september 2007. Deze functie bleef zij uitoefenen tot zij in april 2013 ernstig ziek werd. Het was Kerlijn Quaghebeur die haar als waarnemend directeur verving en dit tot juni 2014.
Het nieuws van het overlijden van Reni is hard aangekomen niet alleen in de familiekring maar ook in haar ruime vrienden- en kennissenkring. Door haar onverdroten inzet voor het goede doel heeft zij immers veel waardering en sympathie weten op te wekken in de Hernse leefgemeenschap. Teamgenoot bij de Rol-Mopsen Veerle van der Steen: “Reni was een bijzonder iemand. Zij is zich steeds bijzonder enthousiast blijven inzetten voor haar ideeën en acties rond het omgaan met haar ziekte, zelfs in de dagen dat het ietwat minder goed ging. Ter ere van Reni is het nu zeker onze plicht door te gaan met onze acties ten voordele van Kom op tegen Kanker”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief