HERNE – Groots ‘Beerfest’ blitse opener van de najaarskermis

C21

HERNE – Groots ‘Beerfest’ blitse opener van de najaarskermis

Aankondiging_kermis_september_2017
HERNE – Groots ‘Beerfest’ blitse opener van de najaarskermis - © Deschuyffeleer
 

Komend weekend 22,23 en 24 september staat in het centrum de gebruikelijke najaarskermis, in de volksmond nog altijd de ‘achterweisjoarskermis’, op het programma. Onder de impuls van de Verenigde Handelaars is vooral de vrijdagavond daarbij de jongste twee jaar aan een zoektocht naar relevant succes toe. Zo wordt met het Beerfest thans uitgepakt in de feestzalen van de Katholieke Kring, daar waar die organisatie vorig jaar nog doorging in open lucht op het dorpsplein.

Tot voor twee jaar organiseerden de Verenigde Handelaars op vrijdagavond telkens een avondmarkt. Daar hoorden ook nog een aantal attracties bij. Mede door de bijwijlen slechte weersomstandigheden wist dat concept evenwel de bevolking blijkbaar niet langer te bekoren. Er werd dan ook uitgekeken naar een alternatief. Dat meende het bestuur vorig jaar gevonden te hebben in een heus ‘Bierfest’ op het dorpsplein waarbij de grootse bierfeesten in het Duitse München model stonden. Met de medewerking van de weergoden werd dat meteen een weergaloos succes. Jammer genoeg liep het afsluiten niet altijd van een leien dakje. En ook bij de benaming hadden sommigen hun bedenkingen. Daarom werd thans besloten een stap terug te zetten en het gebeuren onder de nieuwe benaming ‘Beerfest’ voor de goede en veilige gang van zaken in de feestzalen van de Katholieke Kring onder te brengen.
“Ook deze keer willen wij met onze organisatie veel sfeer, nog meer ambiance en veel lekkere (streek)bieren brengen”, luidt het op de facebookpagina van de Verenigde Handelaars. “Lederhosen en djrindljurken mogen alleszins ook deze keer weer uit de kasten gehaald worden. Dansen, leute en plezier zijn zo dan ook zeker opnieuw gegarandeerd”. Het Beerfest start om 19u en loopt, naar Beierense gewoonten, in principe slechts tot 1u zaterdagmorgen.
Wielerwedstrijd
Zaterdagnamiddag komen de wielerliefhebbers aan hun trekken met de jaarlijkse wedstrijd voor junioren in een organisatie van wielerclub De Markspurters. De renners krijgen 12 ronden van ieder 8,2 km of in totaal 98,4 km voor de wielen geschoven. Inschrijvingen, vertrek en aankomst gebeuren aan het parochiaal Centrum in de Lindestraat, sinds enkele jaren nu toch al de best aardige draaischijf van de organisaties van de club. Indien niet weerhouden door zijn ploeg voor de nationale interclubwedstrijd in Pittem wordt het zeker uitkijken worden naar de prestatie van de talentrijke streekrenner Jasper Kaesemans uit Bogaarden. Die zou allicht alsnog maar al te graag een tweede seizoenzege willen binnenrijven om zo het seizoen op gebied van overwinningen te kunnen afsluiten op gelijke hoogte van zijn broer Siemen Kaesemans bij de nieuwelingen. Er wordt gestart om 15u.
Chiro-fuif
Zaterdagavond dan staat de al even traditionele foorfuif van chiro Rif Raf uit Kokejane op het menu. Ook hiervoor vormt de Katholieke Kring het decor. Da Groove, Soundbusters en ’t Zijn wij Maar’ zijn de dj’s van dienst.
Het ganse weekend door evenals maandag staan uiteraard ook nog de kermismolens en allerlei andere kermisattracties opgesteld op het dorpsplein.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief