HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag

HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag

Img_3076
HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag - © Deschuyffeleer
 
Img_3091
HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag met Garry Hagger - Deschuyffeleer
 
Img_3084
HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag met Garry Hagger - Deschuyffeleer
 
Img_3079
HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag met Garry Hagger en Eddy Vroman - Deschuyffeleer
 
Img_0264a
HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag met Garry Hagger en Eddy Vroman - Deschuyffeleer
 
Img_3072a
HERNE – Senioren massaal aanwezig op hun ontspanningsnamiddag met Garry Hagger en Eddy Vroman - Deschuyffeleer
 
Img_3080
HERNE – Ontspanningsnamiddag Senioren - Ook van dienst jobstudent Xan De Maesschalck, laatstejaars student Rechten aan de UGent die samen met Lode Derijcke en Jens Vandenneucker aan de slag is bij de 'Groendienst' in de gemeente - © Deschuyffeleer
 

Ieder jaar opnieuw organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met de seniorenraad een ontspanningsnamiddag voor senioren. In het Bavocentrum in Herfelingen was het dan ook al vroeg in de morgen alle hens aan dek om de goed 200 genodigden een allerfijnste namiddag te bezorgen. Ook deze keer werd de gebruikelijke formule met een warm onthaal, een feestmaal en een muzikaal optreden met dansgelegenheid toegepast.

In zijn welkom met een welgemeend dankwoord aan het adres van de seniorenraad en de talrijke gelegenheidshelpers voor de puike organisatie, legde burgemeester Kris Poelaert ook het accent op de talrijke inspanningen die door de gemeente worden geleverd om ook de inwoners met een jaartje meer te betrekken bij het beleid. “Herne telt grosso modo 5.200 inwoners van meer dan 18 jaar. Hiervan zijn er om en bij de 2.200, met een overduidelijke meerderheid van vrouwen, die door het leven gaan als 60-plusser, dat is meer dan 40%. Het staat dan ook als een paal boven water dat wij zowel in onze bestuurslijn als via lokale acties moeten gaan voor een gemeente die ook de ouderen bijzonder genegen is”.  
Eén van de acties die vanuit het gemeentebestuur worden opgezet ten dienste van de senioren is beslist de komende Lifestylebeurs. Tijdens die beurs op 6 en 7 oktober organiseren het gemeentebestuur en de seniorenraad in en rond de sporthal ‘De Hernekouter” een flink uit de kluiten gegroeide lifestylebeurs voor 50-plussers met meer dan 80 standen evenals voordrachten en workshops rond de thema’s wonen, zorg, gezondheid, ontspanning, educatie en vrijwilligerswerk. Tijdens deze tweedaagse wordt er dan ook bijzonder aandacht besteed aan een groot aantal hulpmiddelen die het leven van de senior of de aankomende senior beslist kunnen vergemakkelijken.
Tijdens het ontspanningsgedeelte werden de senioren getrakteerd op een optreden van Garry Hagger, de man van ’t Allermooiste, Ik heb de hele nacht liggen dromen en Piranha. Voor deze Vlaamse topzanger, die nu toch al een kleine 20 jaar met regelmaat zorgt voor hoge noteringen in de Vlaamse hitparades, was het een koud kunstje om zijn publiek uitermate te charmeren en te trakteren op een cocktail aan liedjes met voor velen klevende herinneringen. Aanvullend aan Garry Hagger was het ook Eddy Vroman die met livemuziek en discobar zorgde voor  de gezelligheid. Het werd dus flirten met romantische melodieën, genieten van reggae-ritmes en uitbundig swingen.
Voor suggesties of vragen waar u als senior of toekomende senior mee te maken heeft kan u terecht bij de leden van het dagelijks bestuur van de Seniorenraad. Dit zijn  voorzitter Michel Pillet (054 58 01 50), ondervoorzitter Ghislain Alaert  (054 56 77 17), secretaris Lisette Hofmans (0498 72 12 97), schepen voor seniorenbeleid Marie-Louise Devriese (02 396 23 98) en administratief medewerker Carine Van de Velde (02 397 11 69).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 03 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 01 okt 2020

archief