HERNE – ‘De Gezonghen Mes’ on tour houdt halt in vintage-café De Maxx

C21

HERNE – ‘De Gezonghen Mes’ on tour houdt halt in vintage-café De Maxx

De_gezonghen_mes_de_maxx1
HERNE – ‘De Gezonghen Mes’ on tour houdt halt in vintage-café De Maxx - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 1 oktober vanaf 11u houdt ‘De Gezonghen Mes’ halt in estaminet en vintage-café De Maxx langsheen de Assesteenweg aan de rotonde in Kokejane voor een open jamsessie. Alle muzikanten en muziekliefhebbers zijn er dan ook van harte welkom voor een flink partijtje gezamenlijk jammen. ‘De Gezonghen mes’ is het muzikaal geesteskind van Geert Van Snick en Lars Eriksson dat eertijds het levenslicht zag in de Kalisj, het toenmalig cultuurcafé in Ninove.

“Een jamsessie is een min of meer spontane, onvoorbereide vorm van muzikaal samenspel, meestal in het jazzgenre maar ook in aanverwante popgenres als hardrock, blues en rock evenals Ierse muziek en folk”, duidt uitbater Chris Deron van De Maxx de bijeenkomst. “Er is geen vaste bezetting. Iedereen kan en mag dan ook meedoen als hij of zij vindt iets van muziek af te weten hetzij als muzikant hetzij als zanger. Muziek is een taal en er wordt niet gelet op hier en daar een muzikaal ‘ongelukje’. En ook komen luisteren is beslist een optie en alvast ook een stevige aanrader”.
Na het sluiten van de Kalisj vond ‘De Gezonghen Mes’ enige tijd een vaste stek in café Den Belleman aan de Denderkaai in Ninove. Maar sinds het begin van dit jaar werd die vaste locatie opgegeven en wilde het succesvolle muzikale concept met bezieler Geert Van Snick voortaan gaan touren in Ninove en omstreken. Sindsdien is het unieke muziekensemble maandelijks terug te vinden op een andere locatie. En dat wordt nu voor de maand oktober De Maxx naast brasserie ’t Fonteintje in Herne.
Een sessie van ‘De Gezonghen Mes’ loopt doorgaans tot 13u maar het is zeker niet uitgesloten dat wie dat wil kan doorjammen tot aan het ‘Lof’ en zelfs nog verder in de namiddag. “Wie een instrument bezit of een goede stem heeft is dan ook van harte welkom om mee te komen blazen, meppen, tokkelen, strijken en nog zoveel meer in deze open jamsessie”, stelt een enthousiaste uitbater de zaken klaar. “Iedereen van jong tot oud komt zo in aanmerking om mee komen muziekmaken al is op het gehoor of op basis van een partituur. Dit laatste is uiteraard een goed meegenomen pluspunt”.
Meer info op de facebookpagina’s van De Maxx  en van ‘De Gezonghen Mes’ of via geertacc@gmail.com .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief