HERNE – Stan van Tricht oppermachtig in Grote Kermisprijs voor juniores

C21

HERNE – Stan van Tricht oppermachtig in Grote Kermisprijs voor juniores

Img_3234
HERNE – Stan van Tricht oppermachtig in Grote Kermisprijs voor juniores - © Deschuyffeleer
 
Img_3239
HERNE – Stan van Tricht oppermachtig in Grote Kermisprijs voor juniores - © Deschuyffeleer
 
Img_3242
HERNE – Stan van Tricht oppermachtig in Grote Kermisprijs voor juniores - © Deschuyffeleer
 

Stan Van Tricht uit Boutersem heeft de zonovergoten Grote Kermisprijs voor juniores van wielerclub De Markspurters gewonnen. In een spurt met zes toonde hij zich overduidelijk de sterkste. Het werd meteen zijn vijfde seizoenzege. Robbe Platteeuw (Meerbeek) werd tweede, streekrenner Jens Du Four (Oetingen) derde. Met 68 deelnemers aan de start, waaronder tal van streekrenners en met Steven Huysecom als thuisrijder, konden de organisatoren met voorzitter Luc Troncquo, bij dit seizoeneinde, best genoegen te nemen. Bovendien maakten de renners van de wedstrijd een boeiend kijkstuk. En voor de toeschouwers aan de meet was er zoals steeds het bijzonder deskundige en aangename commentaar van speaker Etienne Debruyn uit Appelterre. Hem is geen enkele renner onbekend.

De renners dienden 12 ronden van goed 8 km af te leggen met telkenmale de beklimmingen van de Processiestraat en de Hernebosstraat. Na de gebruikelijke eerste schermutselingen wist zich half wedstrijd een kopgroep van 11 renners te vormen met onder meer ook de streekrenners Jasper Kaesemans (Bogaarden) en Arne Marit (Vollezele). Het peloton liet echter niet begaan en de voorsprong liep maximaal op tot 25 sec. Bij het ingaan van de tweede laatste ronde kwam het evenwel tot een hergroepering zodat alles te herbeginnen was. Uiteindelijk wist zich met Robbe Platteeuw, Jens Du Four, Arnoud Dhondt (Zingem), Yentl Vandevelde (Eke) en Jef Wachters (Aartselaar) een vijftal af te scheiden. Dit was echter buiten de latere winnaar Stan Van Tricht gerekend. In één sprong voegde hij zich bij de kopgroep met het gekende gevolg. Tristan Fivé (Denderleeuw) won 30 sec na de kopgroep de spurt van het peloton. Naast Jens Du Four wisten ook nog de andere streekrenners Jasper Kaesemans met een 11de stek en Arne Marit met een 19de plaats zich uiteindelijk eervol te verdedigen.
Met deze zege was Tristan van Tricht al aan zijn vijfde seizoenzege toe. In het begin van het seizoen toonde hij zich ook al de sterkste in Vollezele en won hij ook de eerste rit van de Ster van Zuid-Limburg.  
Cafés de draaischijf
Voorzitter Luc Troncquo heeft mettertijd het organiseren van wielerwedstrijden zien evolueren. “Vroeger was het organiseren van een koers een cafégebeuren. Het clublokaal-café was daarbij de draaischijf. De organisatoren konden rekenen op een ganse rits medewerkers, waaronder ook de seingevers, die zich allen kosteloos inzetten. Thans kost het organiseren van een koers een bom geld. Naast het prijzengeld zijn het lidgeld, de organisatievergunning, de seingevers en de EHBO-diensten daarbij de grote slokkoppen. Gelukkig kunnen wij blijven rekenen op een ganse reeks trouwe sponsors, waaronder ook onze hoofdsponsor Assur Reygaerts. En ook ons jaarlijks eetfestijn levert steeds een aardige stuiver op”.
Viering 60-jarig bestaan

De Markspurters bestaan dit jaar 57 jaar en blikken nu al richting 2020 voor de viering van hun 60-jarig bestaan. “Onze club zag het levenslicht in 1960. Het was vooral bazin Hilda Servrancx van café ’t Schoentje die indertijd geweldig geageerd heeft om onze wielerclub drijvende te houden en met onze club uitdagingen aan te gaan. 2020 nadert met rasse schreden en ideeën beginnen dan ook al in de schoot van ons bestuur op te borrelen en te rijpen om de viering de nodige luister mee te geven. 2020 is bovendien het jaar waarin ikzelf 25-jarig voorzitterschap zou mogen vieren. Het was inderdaad in 1995 dat ik de voorzittersfakkel overnam van Gaston Geerts”.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief