HERNE – Jaarbijeenkomst Samana HERFELINGEN in het teken van de Chronisch Zieken

C21

HERNE – Jaarbijeenkomst Samana HERFELINGEN in het teken van de Chronisch Zieken

Samana_sept_2017__1_
HERNE – Jaarbijeenkomst Samana HERFELINGEN in het teken van de Chronisch Zieken - © Deschuyffeleer
 
Samana_sept_2017__2_
HERNE – Jaarbijeenkomst Samana HERFELINGEN in het teken van de Chronisch Zieken - © Deschuyffeleer
 
Samana_sept_2017__3_
HERNE – Jaarbijeenkomst Samana HERFELINGEN in het teken van de Chronisch Zieken - © Deschuyffeleer
 
Samana_sept_2017__5_
HERNE – Jaarbijeenkomst Samana HERFELINGEN in het teken van de Chronisch Zieken - Lieven Debrauwer - © Deschuyffeleer
 
Samana_sept_2017__4_
HERNE – Jaarbijeenkomst Samana HERFELINGEN in het teken van de Chronisch Zieken - © Deschuyffeleer
 

Op de startdag van het werkjaar stelde de Herfelingse afdeling van Samana haar vrijwilligers in de schijnwerpers. Een vijftigtal genodigden tekenden dan ook in voor de bijeenkomst. De viering stond mede in het teken van de Dag van de Chronisch Zieke Mensen die dit jaar officieel zijn beslag krijgt op zondag 8 oktober.

Extra kwaliteit in elkaars leven
Het is in september 2016 dat Ziekenzorg herdoopt werd in CM Samana. Samana staat voor een samentrekking van Samen en Mana, waarbij mana ‘kracht’ betekent. Bij Samana brengen zieke, zorgbehoevende en gezonde mensen extra kwaliteit in elkaars leven. Samen en solidair wordt gezorgd voor mekaar en dat doet ook het huidige Samana Herfelingen nu toch al meer dan 25 jaar. Het was onder de impuls van pastoor Bavo en door toedoen van Victor Cloots dat Ziekenzorg in 1991 in Herfelingen het levenslicht zag. Na Victor Cloots, Denise Beeckman, Hilda Vansnick is de afdeling inmiddels sinds 2008 met Gustaaf De Marie toe aan haar vierde voorzitter.
Voorzitter Gustaaf De Marie: “Naar aanleiding van de Dag van de Chronisch Zieke Mensen willen wij de aandacht toespitsen niet alleen op hen die met een chronische aandoening verder door het leven moeten gaan maar ook, en niet in het minst, op hen die al die mensen dagdagelijks ondersteunen. Zorgen voor een zieke medemens is al zo oud als de straat. Vroeger bestond daar geen woord voor. Tegenwoordig noemt men dit mantelzorg”.
De afdeling telt thans 65 vrijwilligers waaronder negen bestuursleden die de dagdagelijkse werking van de afdeling voor hun rekening nemen. Dit zijn naast voorzitter Gustaaf De Marie ook Lieve Copriau, Agnès Thiels, Jeanne Barbé, Godelieve Deviche, André Roobaert, Annie Coppens en Adeline en Hilda Vansnick. Met zijn allen gaan zij zo’n viertal keer per jaar op bezoek bij een zestigtal individuele zieken. Daarbij zijn zij ook met regelmaat te vinden in de rusthuizen Sint-Felix (Herne), Mater Dei (Heikruis), Eyckenborch (Gooik) en Vander Stokken (Pepingen).
De eigenlijke viering van de startdag van het nieuw werkjaar begon met een eucharistieviering in de Sint-Niklaaskerk gevolgd door een bescheiden feestmaal in het Bavocentrum. Het was Lieven Debrauwer (St-Amandsberg) die met zijn causerie over parfum daarbij het gezelschap trakteerde op een aangename verrassing.
Parfum
Velen kennen Lieven Debrauwer als cineast, regisseur, entertainer, verteller en cabaretier. De laatste jaren scoort Lieven echter ook hoge toppers als parfumexpert en vooral als verzamelaar. Initieel stelde hij enkel zijn collectie te kijk in zijn eigen woning. Het groeiend succes van zijn parfumverhaallijn bracht Lieven mettertijd ook tot presentaties op verplaatsing. Het was dan ook met héél veel passie dat hij over zijn uit de hand gelopen hobby vertelde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief