HERNE – OCMW koopt milieuvriendelijk CNG-voertuig

HERNE – OCMW koopt milieuvriendelijk CNG-voertuig

1
HERNE – OCMW koopt milieuvriendelijk CNG-voertuig - © Deschuyffeleer
 
Img_3576
HERNE – OCMW koopt milieuvriendelijk CNG-voertuig - © Deschuyffeleer
 
Img_3565
HERNE – OCMW koopt milieuvriendelijk CNG-voertuig - © Deschuyffeleer
 

Burgemeester Kris Poelaert, de voorzitter van het OCMW Carina Ricour en de arbeiders van de klusjesdienst mochten hun eerste wagen op CNG  (compressed natural gas) in ontvangst nemen. Het is een Fiat Doblo Cargo met een kostprijs van nagenoeg 12.000€. De aankoop werd verricht via een groepsbestelling uitgaande van Infrax waardoor de kostprijs kon worden verminderd met 39%.

Samen aankopen leidt tot schaalgrootte en betere prijzen. De aankoop van energie en strooizout coördineert Infrax al jaren voor de aangesloten gemeenten. Thans schakelt de maatschappij nog een versnelling hoger door nóg breder de markt op te gaan met als doel kwalitatieve en financiële meerwaarde te genereren voor de deelnemende besturen. Zo promoot en stimuleert Infrax nu ook het gebruik van CNG, de meest milieuvriendelijke fossiele brandstof. In vergelijking met andere wagens stoot zo’n aardgasvoertuig minder fijn stof, stikstoffen en CO2 uit.

De wagen zal worden ingezet in de klusjesdienst. Het vervoer van materiaal en benodigdheden voor tuinonderhoud, het maaien van gras, kleine huishoudelijke reparaties en dergelijke zal er dan ook een stuk makkelijker, zuiniger, comfortabeler en vooral ook milieuvriendelijker bij worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 18 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 15 okt 2020

archief